Metz-Amsterdam: laatste Italië-blog

Uitzicht uit ons hotel-raam in het voetgangersgebied van Metz.

Nou, wat een klus was het, maar wel ontzettend leuk om te doen. Heel mijn vakantie weer herbeleefd omdat ik de foto’s van elk item pas voor het eerst zag als ik er een blog over maakte. En uit de reacties, ook op facebook, begrijp ik dat er meer mensen zijn die het een beetje meebeleefd hebben, erg leuk!!!

Terwijl ik niet kerks en niet katholiek meer ben heb ik in deze vakantie meer kerken gezien dan in alle vorige vakanties bij elkaar, lijkt het wel. Maar ja, Italië hè !! Het leek me daarom ook passend om, als Nederlandse ik-ben-terug-foto, af te sluiten met de kerk waar ik vroeger misdienaar ben geweest, de Theresia-kerk in Eindhoven. We kwamen over de rondweg om Eindhoven heen en ik zag hem in een flits in de verte, en kreeg hem er tot mijn eigen verbazing nog enigszins redelijk op.

Nu ik dit schrijf bedenk ik dat ik misschien toch nog een blogje maak met mooie foto’s die ik niet op het blog heb gezet. Ik wil met mijn blogjes altijd een begrijpelijk beeld schetsen van waar ik was en dat gaat soms ten koste van de mooiste foto’s. Als je dichterbij je onderwerp komt krijg je vaak betere foto’s, maar dan zie je ook vaak niet wat het is, dan mis je de context. Dat is b.v. een verschil in benadering tussen Jan en mij. Jan beschrijft die context met woorden zodat hij dus wel de dichterbij-foto’s op zijn flickr account plaatst, zijn teksten staan apart op een wordpress-blog en zijn ook veel uitgebreider dan mijn teksten, veel meer informatie. Mijn info zit dus meer in de foto’s, ook al omdat ik vaak ook nog iets onder de foto zelf zeg terwijl dat op flickr niet kan.

Voor de teksten van Jan kijk op zijn cameradagboek, onderaan staat dan een link naar zijn foto’s op flickr:

groetjes

rené

Een werkelijk schitterende kathedraal.
Ik heb ze absoluut niet gestoord, het was zelfs door een raam heen meen ik me te herinneren.
De kathedraal van buiten.
Gewoon een mooi plaatje.
Sfeerplaatje binnenstad.
Ja normaal doe ik dit niet van zo dichtbij, maar ik kon het niet laten, met mondkapje de grond in, dacht ik, echt in een flits genomen. Toch maar geplaatst hoewel ik denk dat de jongen het niet leuk vond dat ik hem fotografeerde. Tijd om te vragen was er niet, en soms vinden mensen het toch leuk, maar ik zal het nooit weten.
Watertoren in Luxemburg.
Dit is echt een wonder van timing. Vanuit de rijdende auto op flinke afstand genomen en niet vóór ons maar aan de zijkant van de weg aan de bestuurderskant!!!
Langs een beekje in België.
Langs hetzelfde beekje.

VANAF HIER REDEN WE IN BELGIË EEN FLINK AANTAL KILOMETERS LANGS DE MAAS, ECHT PRACHTIG!

Me aan de Maas.
Dinant!!!
En toen namen we maar de afslag naar Nederland.
De Theresiakerk in Eindhoven waar ik misdienaar in was.