Mestreech 1

Het hotel dat we hadden was in Randwyck waar ook het Mecc is en universiteitsgebouwen. Tien minuten lopen van de Maas, van daaruit liepen we naar de stad.

Jan was van plan om een vriend en een vriendenstel te bezoeken in Maastricht en vroeg mij of ik het leuk vond om mee te gaan. Nou waren we niet zo lang geleden in Italië geweest, en bovendien hoef ik niet zo nodig weg, maar ik had er toch wel zin in. Geen spijt van gehad

We namen voor 1 nacht een hotel in een buitenwijk want dat was het goedkoopste. Die in het centrum begonnen bij € 150,- per nacht, maar de meesten waren boven de 200. Later hoorden we dat er een dans-festival in de stad was en dat de prijzen daarom omhoog waren gegaan, ja zo gaat dat. Op de terugreis uit Italië hadden we dat ook: in Noord-Italië waren de hotels peperduur vanwege de F1-race in Monza. Daarom waren we naar het goedkopere (!!!!) Zwitserland uitgeweken. Dankzij Verstappen moesten we op die dag 100 km verder rijden dan we normaliter gedaan zouden hebben. We hebben toch niet harder gereden dan gebruikelijk.

Ik heb 3 jaar in Maastricht gewoond en ben er daarna zelden meer geweest, dus ik vond het wel weer eens leuk. Ik heb van 1977 tot 1980 op de toneelschool gezeten en moest er toen af. Ik ging er naartoe om te leren zingen want ik was met mijn 27 jaar al veel te oud voor de kleinkunst academie waar ik eigenlijk naartoe had gewild, ik voelde me zanger en geen toneelspeler. Was nog verbaasd dat ze me aannamen. Daarna nooit meer wat met toneel gedaan, maar des temeer gezongen, tot 1999 toen ik ook daarmee ophield.

Iedereen heeft wel van die gebeurtenissen in zijn leven meegemaakt waar hij zich voor schaamt en waar hij niet graag aan terug denkt. Die heb ik ook, en de piek daarvan ligt in die drie jaar dat ik in Maastricht woonde. Ik was nogal drankzuchtig in die tijd, en dan doe je wat sneller dingen waar je later ontzettende spijt van hebt.

Enfin, het was een erg leuke trip, er volgt nog een blogje over.

groetjes

rené

Nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de Maas.
Brug en achterliggende Onze Lieve Vrouwe kerk.
Die rode toren is van een kerk die naast de St. Servaes aan het Vrijthof staat. Die hebben we op de tweede dag beklommen. De torens daar rechts van op de foto zijn van de onze Lieve Vrouwe kerk aan het gelijknamige plein.
Voor de beklimming. Je kon tot aan de trans net onder de klok komen.
Op die trans genomen.
De kerk in het midden is een boekhandel.
Van binnen.
De boekdominee. Ik weet niet of hij te boeken is.
Die groene koepel is van de gevangenis
Hier vanuit de auto toen we weer naar huis reden.
De Servaes van bovenaf.
En vanaf de straatkant.
Het Vrijthof van boven.
Idem, iets dichterbij gehaald.
De Onze Lieve Vrouwe kerk en die loopbrug over de Maas vanaf de toren.
En het Onze Lieve Vrouwe plein begane gronds.