Mensen maken de stad

Jongleur op de Dam.

Meer dan de helft van deze foto’s is nieuw, maar er zitten er ook een paar bij uit mijn blogloze periode, vandaar de verschillende seizoenen.

De eerste drie zijn bijvoorbeeld van de afgelopen week waarin ik regelmatig op stap ben geweest. Je hoeft maar de stad in te lopen of er gebeurt iets. Vrijdag raakte ik bijvoorbeeld in gesprek met een barmedewerker van een biercafé waar ze meer dan 50 verschillende NEDERLANDSE bieren hadden. Ben even de naam van dat café kwijt.

Groetjes

rené

Boeket op de Herengracht
Dit stuk Herengracht is voetgangersgebied geworden, kinderen kunnen ouderwets op straat spelen.
Kalverstraat/Spui
Tekenend aan de voet van de nog steeds ingepakte Westertoren.
¨Jonge onderzoekersdag¨ staat op de badge.
Patat waar ze voor in de rij staan in een van de 9 Straatjes
Dam
Dam
Bootbewoonster
Bootrookster.
Prinsengracht
Leuke……..ja wat zijn het eigenlijk?
Dit zie je niet vaak. Hij komt daar regelmatig dus ze weten dat hij het goed met ze voorheeft. Overigens een erg vriendelijke man.
Even helpen?????
Wat voor historie zou hij hebben?
Dit is een oude foto. Ik had haar telefoonnummer gekregen om die foto te kunnen appen, maar is nooit gelukt: telefoonnummer kwijtgeraakt. En toen dat later ergens tevoorschijn kwam was ik de foto weer kwijt en heb dat telefoonnummer uiteindelijk verwijderd omdat ik echt die foto niet meer kon vinden. Maar uiteindelijk kwam ik die dus toch weer een keer tegen.
Op de Dam. Deze man demonstreert al jaren tegen de Israëlische politiek.
Een hele tijd met deze man staan praten, hij kwam uit Bosnië Herzegovina als ik me goed herinner.