Meer kilometers, meer zien

Café De Omval, die reclames zag je altijd vanuit de trein.

Dinsdag in mijn eentje elektrisch gefietst. Spelenderwijs peddel je maar een eind weg, niks kost moeite dus je probeert weggetjes die je anders niet zou nemen. Zo zag ik op een gegeven ogenblik op een wegwijzer GAASPERPLAS staan en dacht: ach, waarom niet. De weg voerde door de Bijlmer, daar zou ik anders niks aan gevonden hebben maar omdat alles toch maar kort duurt dacht ik: zie ik dat ook eens. Ben nog bij het nudistenstrandje geweest maar vond het te koud om te gaan liggen, beetje door het bos gefietst, dat er prachtig bij lag, en toen naar het Amsterdam-Rijnkanaal via Driemond.

Ik wilde langs het water terug naar Amsterdam, maar de linkerkant was afgezet, later bleek waarom. Dus na drie keer dat dorp rondgefietst te zijn vond ik de weg over de brug en kon zo langs de andere kant het kanaal terug volgen. Helaas tegen de frisse wind in, dat maakte voor de inspanning niks uit want je fietst altijd met de wind mee op zo’n fiets. Maar het was wel koud en daar was ik niet op gekleed, niet zo slim met die zware verkoudheid natuurlijk.

Enfin, de kanaalweg links was afgezet omdat ze bomen aan het snoeien waren, wat weer leuke foto-opportunities gaf. Daarna flink doorgefietst langs IJburg en vervolgens de Schellingwouderbrug genomen om uiteindelijk in mijn tuin terecht te komen. Daar was ik een paar dagen niet geweest en hij was geëxplodeerd, een soort Arcadisch landschap was het geworden, echt ongelooflijk. Ik heb Jan gebeld of hij niet even langs wilde komen om te kijken want ik wilde het echt delen.

Op een normale fiets was het nooit in me opgekomen om EN naar de Gaasperplas EN naar mijn tuin te fietsen gedurende 1 fietsttocht. Je krijgt dus door zo’n fiets ook een gevarieerder fotomateriaal, je ziet gewoon meer. Hoewel ik erbij moet zeggen dat ik het laatste half uur geen zin meer had om te fotograferen, alleen in de tuin weer.

groetjes

rené

Het is een heel ander landschap geworden daar.
Dit is bijvoorbeeld het voormalige terrein van de Hell’s Angels.
Rond de Gaasperplas
Idem
Idem
Idem
Levensgevaarlijk, want KANS OP GLADHEID
Kanaalweg
Aan de overkant bleken ze dus aan het snoeien.
Meevarende koolmees. Dat zou mooi geweest zijn, maar het was een kwikstaartje.
Weer zo’n levensreddende waarschuwing.
Overal werd gebouwd in de weilanden.
Ik vroeg of ik mocht fotograferen, maar had de teksten op hun jasjes nog niet gelezen. Later kwam de waarnemer op me af om te verklaren waarom hij zo kortaf was geweest: hij maakte de foto’s die een beetje dezelfde lichtsterkte moesten hebben want ze zouden aan elkaar geplakt worden en naar de opdrachtgever gestuurd die dan kon zien waar er gerepareerd/onderhouden moest worden. De piloot bestuurt de drone, de waarnemer neemt de foto’s.
En uiteindelijk kwam ik dus in mijn tuin
Echt ongelooflijk prachtig.