Licht en schaduw, nog een sneeuw-impressie

Als de zon laag staat kan het licht altijd wel mooi zijn, maar met sneeuw heeft het helemaal een prachtig effect, een beetje het idee van die witte reflectie-borden die professionele fotografen vaak gebruiken bij modellen-fotografie, vooral buiten zie ik dat soms. Maar nu dus op een natuurlijke manier.

Helaas heb ik besloten geen echte dichtbij-portretten meer uit mijn raam te maken, maar ook van een afstandje zie je nog dat het licht speciaal is. Aan twee mensen heb ik toestemming gevraagd en gekregen: Herman, op de eerste en laatste foto, en een meneer die prachtig in het licht stond terwijl hij een sigaret aan het roken was. Ik ben er speciaal voor naar beneden gerend.

Maar ja, je kan niet iedereen vragen, daarom laat ik soms de hoofden weg of maak ik ze donker. Dat deed ik niet met de jongen met zonnebril, maar als die er niet op wil staan haal ik de foto onmiddellijk weg als hij daar om vraagt, net als andere foto’s waar mensen op staan die er niet willen staan.

Moet je het eigenlijk ook aan hondjes vragen?

groetjes

rené

Twee schaduwen
Met toestemming geplaatst
Sneeuwschoenen
Maar twee ongelukjes gezien deze winter. In beide gevallen geen pijn of schade.
Twee zonnen
De sportschool oefent soms buiten, of misschien om promotie-filmpjes op te nemen, kan ook. Het is net achter de Sluijswacht, kan het net niet zien.
Ik was de enige niet het er fotogeniek vond uitzien.