Langzame lente

Vanuit mijn tuin zingend in het Vliegenbos.

Ik heb het idee dat alles dit jaar veel later is dan normaal, maar dat kan ook een gevolg zijn van het grote verlangen naar een lekkere warme lente. Hoewel het geen koude winter was heb ik het gevoel dat hij nog nooit zo lang heeft geduurd. Gelukkig schijnt de zon de laatste tijd, dat scheelt, maar het blijft koud. Volgende week zou het warmer gaan worden, ik hoop dat het klopt. Ondertussen gisteren weer een regendag gehad, maar dat heeft ook zijn voordelen: je kan dan lekker mooie paraplu’s fotograferen.

Leuke foto’s van mijn tuin kan ik natuurlijk altíjd maken, en dat compenseert de “ellende” een beetje.

In de tuin-organisatie is het nog steeds hommeles trouwens, ik weet niet waar het over gaat maar wel dat er niet normaal gecommuniceerd wordt. Ik vind dat droevig maar laat me er niet door meeslepen. Ik vind andere dingen belangrijker, zoals het besef van de onmetelijke diepgang waar de natuur van getuigt.

Eigenlijk zou je verwachten dat mensen die dicht bij de natuur staan, en dat zou je toch denken van tuinliefhebbers, meer harmonie zouden uitstralen dan de gemiddelde stadsbewoner zonder tuin of dakterras. Maar ook bij ons is het besef van de relativiteit der duizend dingen soms ver te zoeken. Gisterenavond vond ik een mooie vergelijking van hoe je met “het leven” om kan gaan met wat er in een tuin gebeurt, een filmpje van Louise Hay, zie HIER

Ik heb altijd al het idee gehad dat ik de aarde, en daardoor “alles”, help door goed voor mijn tuin te zorgen, omdat alles met elkaar verbonden is. Daar had ik het gisteren met een van mijn allerbeste vrienden over en “toevalligerwijze” kom ik gisterenavond een YouTube-je tegen van Greg Braden over de “interconnectedness” van alles. Natuurlijk omdat ik er zo mee bezig ben wordt ik constant geconfronteerd met wat Hermes Tresmegistos, een oude wijsgeer, zei: ZO BOVEN ZO BENEDEN. HIER is díe link. Voor het eerst snap ik ook een beetje wat hologrammen zijn.

Groetjes

René

PS 1: ik verklein mijn foto’s altijd tot tussen de 200 en 300 kb omdat ik zoveel foto’s plaats dat het anders teveel ruimte in beslag zou nemen. Maar dat gaat wel ten koste van de scherpte, op de gsm zie je dat niet, maar wel op de computer.

PS 2: mocht er een plant of vogel op staan die dat niet wil: laat het even weten, dan haal ik desbetreffende foto weg.

PS 3: citaat van Lao Tse: “nature doesn’t hurry, yet everything is accomplished.”

Perenbloesem
De enige tulp van de pakweg 10 die ik in mijn tuin heb die al bloeit, de rest (zoals die links hiervan) is nog in knop.
Kievietsbloem en wilde hyacint in de knop.
Vanuit mijn tuin in het Vliegenbos.
Gebroken harten.
Wilde kersenbloesem.
Lijster in mijn berk.
Muurbloem, eigen kweek.
Mierikswortel. Om de een of andere reden doet me deze foto aan de schilderijen van kunstenaar Morandi denken.
Clematis die een wilgje in klimt, waartoe ik hem behoorlijk gestimuleerd heb.
Ik had mijn telelens meegenomen maar kon voor deze Camelia niet genoeg afstand nemen, dus die heb ik maar met het gsemmetje gedaan.
Wolfsmelk
Wederom perenbloesem
Uitgebloeide katjes van mijn wilgje.
Fotinia
Ik heb je wel in de gaten hoor.

Algemeen overzichtje van hoe de tuin er nu bij staat. Ook met het mobieltje gemaakt.