Kwallen en zandzee

Het was Oostenwind vorige week in Zandvoort en dan worden de kwallen richting strand gestuwd vanwege de stroming: de bovenkant van het water wordt in westelijke richting geblazen zodat de onderkant die leemte a.h.w. opvult en dus in oostelijke richting gaat zodat er een soort cirkelstroming ontstaat, en in die onderste lagen zitten die kwallen.

Althans zó heb ik me dat altijd voorgesteld.

Leven die kwallen nog als ze op het strand aanspoelen? Ik dacht het wel, maar wanneer nou precies de dood intreedt dat zou ik niet kunnen zeggen.

Ik kijk er altijd naar, en ook of ik nog kleine beestjes in die kwallen zie. Dat was deze keer maar eenmaal het geval en ik kreeg die niet goed gefotografeerd. Vind ik ze mooi? Ja en nee. Misschien is bizar een beter woord. Of eigenlijk: interessant, zoals ik alles interessant vind, al betekent dat niet dat ik al het interessante ook fotografeer. Maar die kwallen dus wel, want ik vind ze zeker fotogeniek.

Groet

René