Koningsdag

Uiteindelijk hield het op.

Dat beloofde niet veel goeds vanochtend, maar uiteindelijk kwam het toch nog redelijk op zijn pootjes terecht. De zon brak zelfs af en toe door, maar aan het eind van de middag begon het weer te regenen en braken de meesten de boel toen af.

Ik was van plan om vandaag helemaal niet te fotograferen, ik heb al zo vaak koninginnedag en koningsdag meegemaakt dat ik het zo onderhand wel dacht te hebben gehad. Maar toen ik uit mijn raam keek veranderde dat meteen, verklede mensen is het leukste dat er is. Nou ja, er zijn nog zat andere leuke dingen, maar toch.

En toen ik een paar honderd foto’s had gemaakt en het aan de kleding van de mensen te zien was dat het warmer was geworden vond ik het ook leuk om nog even een rondje buurt te doen. En dat was echt heel leuk. Eerst een tijdje staan wiebelen bij vrouwelijke dj’s in de straat die vanaf de eerste etage fantastische muziek draaiden, waarbij ik onze nieuwste paradijsvogel tegenkwam die ik volstrekt niet begreep behalve dat de hertog van Windsor dood was en dit de laatste koningsdag was. Toen op de Nieuwmarkt een blaasband meegemaakt, de accu fanfare of zoiets, ook erg leuk. Toen kwam ik Rietje tegen op de Zeedijk, een gemeenschappelijke kennis van mijn overleden vriend Rob en toen nog even naar Cobi van Dam gekeken die optrad voor Mascini naast de Queenshead, wat een stem en performance!!!

Toen ik bijna thuis was zag ik dat ik door een buurtgenoot gebeld was en heb die meteen teruggebeld omdat ik bijna voor zijn deur stond en eventueel bij hem langs zou kunnen gaan. Maar die kwam met de trieste mededeling dat buurtgenoot Henk Oldeman was overleden, terwijl hij bij hem was op de IC waar hij kort daarvoor naartoe gebracht was. Dat was wel even slikken. Hij is wel tamelijk oud geworden maar was nog steeds erg aktief in de buurt, echt een schat van een man,

Intensief dagje weer

Groetjes

rené

Behalve de regen was dit een van de weinige vervelende dingen die ik zag. Aan het begin van de dag was het nog niet zo druk dat je niet met kunst en vliegwerk over het fietspad kon fietsen, maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd, vooral ook omdat er veel kinderen waren. Voor de deur hier is het pleintje altijd gereserveerd voor kinderen op koningsdag.
Ja ook oranje. Een paar Chinezen hadden het plan opgevat de hele dag met een leeuw van de oud en nieuw leeuwendans op te treden. Dwz: je kon een wens doen doen en die werd dan door de leeuw vervuld, of zoiets. En dat alles onder luid getrommel. Ik zag mijn overburen verschrikt naar beneden kijken toen het begon en ik was ook van plan om te gaan vluchten want het was oorverdovend. Maar toen vond ik het een mooie oefening om me ergens niet over op te winden of last van te hebben, en dat lukte wonderbaar.
Niet alles ging goed.
Dus……………..
Echt koningsdag.
Of toch koninginnedag?
Republikein?
Even zitten na een dag hard werken!!!!