Koningsdag: een impressie

Vanochtend om 7.30 u. De dame rechts kijkt naar het tafereel dat op de volgende foto is vastgelegd

Ik was vroeg op vanmorgen want ik wil mijn dagritme gaan veranderen. Om 7.30 u. zag ik de eerste koningsdag verkopers al aantreden.

Mijn buren waren er ook en ik kreeg plotseling het idee dat ik ook meer wilde dan alleen maar kijken. Dus na een hele tijd nagedacht te hebben ben ik op een gegeven ogenblik weer naar beneden gegaan met mijn zaag en heb ik twee nummertjes gespeeld. Het was veel te lawaaierig en ik was niet bij stem vanwege het hoesten dat ik nog steeds in weliswaar mindere mate doe, maar ik was erg tevreden dat ik het gedaan had.

Jan kwam ook nog even op het balkon koffie drinken, erg gezellig.

Groet

rené

Ook om 7.30 u, dus. Ik had de indruk dat ze niet vroeg waren opgestaan.
Fotodoek voor uitgestalde spulletjes, met een gedeelte van mijn woning er op.
Op weg naar een leuke koningsdagplek?
Mijn buurtjes. Yutta, de benedenste dame, heeft een filmpje gemaakt van een van de twee liedjes die ik zong en zaagde . Let op de gele vrachtwagen.
De gele vrachtwagen kwam een tijdje later voorbij.
Hilariteit alom, de sfeer was goed, ondanks de kou.
Deze saxofoon is ooit door mijn overbuurman John voor een theatersuk gemaakt. Hij heeft met zijn vrouw altijd hele leuke dingen op koningsdag. Op de volgende foto staan ze met een sjoelbak met 1 gleuf, als je er met een schijf doorheen komt wordt er een snoepje de lucht in geschoten middels een ingenieus systeem. Ik vertelde hem dat ik een paar jaar geleden een foto heb gemaakt van de bellenblaasmachine die zij toen op koninginnedag hadden staan waarbij buurtgenoot Thomas van Luyn tot zijn grote plezier bellen blies. Ik heb die foto inmiddels gestuurd.
Het gele verpakte snoepje is de lucht in gecatapuleerd.
Een (bijna) Mona Lisa gescoord.
Hij had op warmer weer gerekend, dat is duidelijk.
Je ziet meer aparte types op één dag dan anders in een hele week.
Het MILANO DRINKING TEAM, staat op hun hoodies.
En wie drinkt zal wateren.
Die tutu is er geknipt voor, maar met die schoenen gaat het ballet toch niet lukken vrees ik.
Prachtig.
Ze zijn er niet in gevallen.
Speciale koningsdag mondkapjes.
Hier is werk van gemaakt!