Klimt en Hundertwasser

Vorige week naar Klimt en Hundertwasser geweest. Zelfde procedé en in dezelfde ruimte als de “tentoonstelling”, of beter gezegd de “totale beeldervaring”, van het werk van Jimmy Nelson die ik nog een week eerder in de Fabrique des Lumières zag. Het was weer overweldigend, alleen door de Nelson-ervaring was het toch minder onverwacht natuurlijk, maar indrukwekkend bleef het.

Omdat het zo was toegesneden op die hal op het Westergasfabrieksterrein was ik er van uitgegaan dat het allemaal dáár ontwikkeld was. Dus wie schetst mijn verbazing toen Jan vertelde dat hij Klimt/Hundertwasser op dezelfde manier “verwerkt” al in 2019 in Parijs gezien had!!! Ik denk wel meer dat wij als Nederlanders voorlopers zijn terwijl ik dan vaak met de neus op de minder florissante feiten wordt gedrukt.

Enfin, Nederland was wel het eerste land waar het homohuwelijk mogelijk werd gemaakt. Ook niet niks.

Groetjes

René

PS: de foto’s zijn met mijn mobieltje gemaakt, en hoewel ik veel mooiere heb gezien, met echte camera’s gemaakt, vond ik het toch leuk om deze te laten zien.