Kleurrijke FOPTO’S van de Keizersgracht

Soms pakt iets beter uit dan je van tevoren had kunnen bedenken. Dat was bij het maken van deze FOPTO het geval.

Nou moet ik ook zeggen dat ik er steeds handiger in word.

Op deze fopto in verschillende kleuren kun je goed de stenen balustrade op het dak zien, die is zelfs de kern ervan geworden.

Ik vind het zelf het leukst als je nog kan zien dat het foto’s van huizen zijn, althans van de spiegelingen daarvan. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer, bij deze dus heel goed. Eerlijk gezegd vind ik deze de mooiste die ik ooooooit gemaakt heb, en ik ben er, op en af, toch al jaren mee zoet.

Ik ben altijd heel puriteins geweest in de manier van bewerken van deze spiegelingen. Zo doe ik alleen wat aan de kleur en nooit wat aan de vorm. Nou kan je natuurlijk door ergens een kleur neer te zetten ook een soort vervorming creëren, maar dingen weghalen of er bij zetten doe ik nooit. De reden is dat ik altijd wil kunnen zeggen dat het foto’s zijn. Daar ben ik bij deze een heel klein beetje van afgeweken. Ik had namelijk bij de vorige fopto gezien dat het oog echt “keek” omdat er een wit stipje op het oogvlak zat. Dat heb ik bij deze fopto kunstmatig aangebracht, zo kijkt hij dus meer.

De stelling van de dag: “voor het maken van FOPTO’S is een lockdown ideaal“.

Groet

René

Zelfs in zwart-wit vind ik hem leuk.