Kleurrijke abstracties aan de De Ruijterkade

Ik was zondag van plan om naar de tweede halte van de tram naar IJburg te wandelen, die 26 te nemen en dan terug te lopen.

Nou, die tweede halte op de De Ruijterkade heb ik gehaald. Dat duurde nogal lang want de weg daar naartoe was bezaaid met foto’s. Maar op de halte zelf was het helemaal raak. Als afscheiding met het spoor hebben ze daar namelijk een plexiglazen wand gemaakt die, dat kon natuurlijk niet uitblijven, aan twee kanten is volgespoten met graffiti. En omdat de zon scheen gaf dat een bijzonder effect: dat moest natuurlijk ook gefotografeerd worden.

Dus de eerste tram liet ik aan me voorbij gaan. Toen de tweede er aan kwam kwamen daar ook twee jongens aanlopen waarvan er eentje vroeg of ik niet een foto van hem wilde maken. Jaha, maar dan wel met die graffiti als achtergrond (zie foto hieronder). En toen wilden ze ook allebei nog op de foto, dus ook die tweede tram vertrok zonder mij. En toen had ik het ondertussen zo koud dat ik weer naar huis ben gekacheld.

Van dat soort kachelen krijg je het helaas niet warm trouwens.

Groetekens

René