Kerst-fantasie op het Singel

Op de hoek van de Korte Korsjespoortsteeg en het Singel is iemand helemaal los gegaan op kerstversiering. Mama mia, daar heeft hij/zij heel wat uurtjes in gestoken, en het zal ook wel wat gekost hebben. Er was een klein geldkistje bij met een gleufje en een bordje dat een bijdrage erg op prijs werd gesteld. Als tegenprestatie voor het vrijelijk fotograferen van al dat moois heb ik daar maar een eurootje in gedaan.

De invloed van de omgeving was duidelijk zichtbaar in de keuze van een aantal items die ik persoonlijk wat minder snel met kerstmis zou associëren. Kijk, die plee kan ik nog plaatsen gezien de copieuze maaltijden die doorgaans rond dit festijn genuttigd worden. Maar de torso van een dame met blote borsten waarvan de tepels aan het oog worden onttrokken middels zwarte stickers wat minder. Hoewel de stickers wel de vorm van de ster van Bethlehem hebben, dat scheelt dan weer wel natuurlijk. Het urinoir stond er al, dus daar heb ik geen mening over. O ja…. voor degenen die de buurt daar wat minder goed kennen: er zijn in die omgeving aardig wat dames te vinden die tegen betaling in bepaalde fysieke behoeften voorzien.

Twee items waren van Warren Gregory, ja inderdaad, mooi opgetuigde fietsen dus. Hij is zo langzamerhand door zijn werk een beroemde Amsterdammer geworden. Ik heb zelfs het idee dat hij hier en daar navolging krijgt. Op de Oudezijds Voorburgwal staat bijvoorbeeld net zo’n fiets als hij altijd maakt maar met reclame, voor de Smokey Boat. Maar misschien heeft hij die ook wel gemaakt, in opdracht, en wordt hij ervoor betaald. Dat zou dus trouwens ook met deze twee fietsen op het Singel het geval kunnen zijn. Ik gun het hem want ik vind echt dat de stad daardoor verrijkt wordt.

groetjes

rené

Kerst-wc.
In de verte de engel van Amsterdam. Maar die heeft niks met kerst te maken, die gaat over verzekeringen.
Het is tegenover dit café-restaurant, en aangezien daar ook veel planten voor het raam buiten staan en de kerstversiering ook prominent aanwezig is zou het best kunnen dat de eigenaar(s) daarvan voor de versiering op de brughoek er tegenover verantwoordelijk zijn.