Kees IJzer, en andere passanten

Sommige mensen vallen altijd op, en Kees IJzer was er zo een. Ik heb hem diverse malen uit mijn raam gefotografeerd, zoals er meer voorbijgangers vaker door mij vastgelegd worden omdat ik ze op een af andere manier bijzonder vind.

Kees IJzer was een bekende figuur op het Waterlooplein. Hij had een bakfiets waarmee hij metaal verzamelde, vandaar zijn naam. Ik heb een keer contact met hem gehad. Toen ik namelijk besloot dat ik geen lampen meer wilde maken heb ik hem gevraagd of hij interesse had in mijn verzameling koper en andere stukken metaal die ik in de loop der jaren verzameld had om ze tot lampen te verwerken. En dat had hij, mijn box was heerlijk opgeruimd daarna.

Ik las op facebook dat hij een ongeluk heeft gehad en is overleden. Ik heb wat foto’s opgezocht die ik van hem maakte, dat zijn de eerste 4 en de laatste van dit blog.

Op de een of andere manier rakelde bij mij zijn dood het gevoel op van: wij zijn allemaal maar passanten hier, een paar decennia aanwezig en dan weer weg, een korte flits vergeleken bij de eeuwigheid. De andere 15 foto’s van dit blog laten andere passanten zien, voor wie vroeg of laat ook de eeuwigheid een warm thuiskomen zal betekenen. Hoop ik.

Groet

René