Karel

“Via internet ben ik in contact gekomen met een man die graag wilde dat ik foto’s van hem maakte. Hij vindt het heerlijk om model te staan, doet dat wel vaker, en hij heeft daarvoor een demontabel studiootje gemaakt. Dat laatste net als ik dus, de reden is dat hij ook klein woont. Omdat hij veel met gekleurd licht doet wilde ik dat graag eens uitproberen, kijken of dat ook wat voor mij is om uiteindelijk te gaan doen.

Vandaar dat we een tijdje terug bij hem hebben gefotografeerd. Hij wilde zelf alleen model staan, en ik wil alleen fotograferen, dus dat kwam mooi uit. Een van de dingen die ik zeker ga overnemen is het fotograferen terwijl het model tegen en achter plastic staat, dat vond ik echt een vondst.

Het waren vooral veel rode en blauwe foto’s, maar ik heb ze bewerkt op de manier waarop ik ook FOPTO’S maak, dus veel met kleur zitten pielen. En nu ik daar toch over begin: het model wilde met name piquante foto’s om die op een site te zetten. Vond ik ook wel eens leuk om te doen.

Overigens heet het model niet Karel, maar ik geef mijn “studio-fotoblogs” steeds een mannen- of vrouwennaam, al dan niet de eigen naam van het model. Tot nu toe dus Arno, Jack en Karel.

Groeten

René