Jimmy Nelson 1

Gisteren naar het multi-media-spektakel van de Ned.-Britse fotograaf Jimmy Nelson geweest. Het vindt plaats in een grote hal op het Westergasfabriek terrein, Fabrique des Lumières genoemd, en heet ” The Last Sentinels: Heroes, from near and far”. Het laat oorspronkelijke culturen zien waarvan hij het idee heeft dat ze gaan verdwijnen. Een hommage aan de mensheid, lees ik op een site, en dat is het ook. Op basis van zijn foto’s over dat onderwerp is een adembenemend gebeuren gecreëerd met behalve foto’s ook filmbeelden, animaties en geluid, werkelijk prachtige muziek.

Ik heb letterlijk met open mond staan kijken, het is echt overweldigend en af en toe, ondanks de enorme afmetingen waarin je ondergedompeld wordt, ook nog ontroerend. Zo nu en dan zie je namelijk korte teksten die de integere motivatie van de fotograaf om dat allemaal vast te leggen duidelijk maken: bewondering en verwondering over wat onze planeet heeft voortgebracht. SCHITTEREND.

Het duurt maar tot 13 november maar als je het niet gezien hebt zou ik echt proberen nog te gaan. Ik dacht er gisteren aan en heb meteen een kaartje kunnen krijgen, dus misschien is het nog niet vol. Ik had mijn camera thuisgelaten maar wel mijn mobieltje meegenomen en daar geen spijt van gehad. Met de flits uit heb ik toch nog redelijk veel foto’s kunnen maken die een beeld geven, zelfs zoveel dat er morgen nog een blogje over komt. De voorstelling duurt ongeveer één uur maar ik heb hem twee keer gezien, de tweede keer zonder foto’s te maken.

Groetjes

rené