Jarig 02-02-2022: mijn Chinese geboorte-trauma

Gisteren uit mijn raam genomen.

Gisteren is het Chinese nieuwjaar begonnen. Het is het jaar van de tijger, hiervóór was het het jaar van de buffel/os. Mijn geboortejaar 1950 was ook een jaar van de tijger, en ik wist dus pakweg 40 jaar dat ik een tijger was en was daar erg tevreden mee. Totdat ik ergens hoorde dat het begin van het Chinese Nieuwjaar niet op 1 januari valt maar begint op de tweede nieuwe maan na 21 december. In 1950 was dat zo rond half februari, en ik ben op 2 februari geboren!!!!! Ik bleek dus geen krachtige soepele trotse tijger maar een slome os. Dat was een enorme klap. Ik ben gelijk in therapie gegaan, heeft jaren geduurd voordat ik mezelf als os kon accepteren. Achteraf gezien had ik het eigenlijk wel moeten aanvoelen: ik ben tenslotte iemand die in traag tempo eindeloos door kan gaan met bepaalde zaken, typisch buffelgedrag.

Even een anekdote tussendoor: toen ik dat verhaal tijdens het omspitten van grond aan iemand aan het vertellen was tijdens het algemeen werk in de volkstuin, zonder dat therapie-verhaal uiteraard, gebeurde er iets dat gewoon niet mogelijk is: ik spitte een plastic speelgoed-osje/stiertje op!!!!! Helemaal perplex. Ik heb er geloof ik nog een blogje aan gewijd, ga dat nog opzoeken. Het staat al een jaar of drie op een soort vensterbank in mijn tuinhuisje.

Enfin, mijn geboorte-trauma is al een aantal jaren verdwenen, ik zit goed in mijn vel, niks aan de hand.

Maar opeens zit ik in een identiteitscrisis. Wat blijkt namelijk: terwijl gisteren, op 1 februari dus, het jaar van de tijger is begonnen, ben ik vandaag, op 2 februari, jarig: JARIG IN HET JAAR VAN DE TIJGER!!!! Wat ben ik nou, dat kan toch geen toeval zijn? Wat een horreur! De kosmos speelt een spelletje met me, of zijn het de Chinezen, grrrrrrrr. Ik voel het aan mijn water, dat kost weer jaren therapie. Ik moet toevallig vandaag sowieso naar het Chinees Medisch Centrum op de Geldersekade voor mijn slijmprobleem, misschien moet ik meteen vragen of ze voor een identiteitscrisis ook speciale thee hebben.

Voor de rest gaat alles goed.

Groetjes

rené

Chinese mist.
Het was voor de Thaise BODY & SKIN salon in de straat.
Dat is een vreemde Turkse vlag, dacht ik, wat doet die nou bij de Chinezen. Ah natuurlijk, een Oeigoerse demonstrant. De vlag bleek inderdaad die van Oost-Turkestan waar de Oeigoeren wonen.
Zeedijk.
De krop sla is voor de leeuwen en de man is degene die het vuurwerk verzorgt.
Echt héééééél hard
En de volgende krop wordt in de volgende winkel alweer opgehangen, het ritueel begint weer van voren af aan. Het is tenslotte China Town daar op de Zeedijk