In en vanuit mijn tuin

Ze ruiken niet alleen lekker, ze smaken ook patent.

Ik was deze week op een dag van plan naar huis te gaan maar bedacht dat ik het toch wel heeeeel leuk zou vinden als een halsbandparkiet in deze boom, die ik vanuit mijn tuin kan zien, zou gaan zitten. En ik schoot automatisch in de foto-geduld stand. Het duurde een uur, maar uiteindelijk kreeg ik meer dan ik van tevoren had bedacht. Ik ging alleen voor groen-wit-blauw en had geen moment gedacht dat die halsbandparkieten die bloesems zouden éten.

Mijn tuin was een plaatje trouwens, maar sinds de weersomslag ben ik er niet geweest, dus ik ben benieuwd wat ik vandaag aantref. Ik vermoed dat het wel mee zal vallen, maar je weet het nooit.

Foto’s dus allemaal in de tuin genomen of vanuit de tuin.

Groetjes

rené

Hier was ik ontzettend blij mee. Een aantal jaren geleden was er elke lente een overvloed aan deze bloemetjes in tuin. Ik had een enorme struik opgekweekt met stekjes die ik ooit nog uit de tuin van mijn ouders had meegenomen. Maar toen ging hij dood, en niet alleen bij mij, over het hele complex gaven ze de geest. Dat moet een jaar of 5 geleden zijn. En nu zag ik dus voor het eerst weer een sprietje van die plant met 2 bloemetjes, hiep hiep hoera!!
De kersenbloesem.
Jaaaaaa, weer een kikkertje in mijn vijvertje. Misschien was die het object waar die reiger vorige week naar had zitten loeren.
Prunus, ooit bij het grof vuil in de straat gevonden.
Mierikswortel. Die heb ik voor een deel uit mijn tuin verwijderd, hoewel ik hem heel mooi vind, omdat hij een delicatesse is voor slakken en er daardoor vrij snel niet meer uitziet.
Met stijgende verbazing heb ik deze duif bezig gezien. Hij snoeit mijn krulhazelaar terwijl ik die vorige week al rigoureus heb bijgewerkt. Maar hij is met zijn echtgenote een nest aan het bouwen op twee meter afstand, dus dat is lekker makkelijk. Overigens nestelen ze op een plek die doorgaans door merels wordt bezet. Dat is pas de eerst keer daar, want ze zaten elk jaar in mijn berk, maar nu niet meer dus, waarschijnlijk vanwege het feit dat ik de klimop in die berk heb weggehaald vanaf een meter of twee, dus de beschutting op hun oude plek is weg. Het voordeel voor mij is wel dat ik nu van de jaarlijkse duivenschijt af ben, want ze zaten net boven een bankje, moest altijd een oude parasol neerzetten om die kak op te vangen.
Vrije veer…….
…………..gevangen.
Afgelopen maandag gescoord bij het grof vuil aan het IJ. In Noord wordt elke maandagochtend grof vuil opgehaald tegenwoordig, een luxe waarvan ik ook een keer gebruik heb gemaakt door daar wat heen te brengen.
Doordat een enorme boom bij de laatste storm in omgewaaid heb ik nu meer uitzicht op het Vliegenbos.
Dit vond ik echt een cadeautje: een badderend winterkoninkje.
Nog een keertje omdat hij zo mooi is.