In Amsterdam wordt hard gewerkt

Aan de Kloveniersburgwal

Mij was door de redactie van d’OudeBinnenstad gevraagd of ik foto’s wilde maken van de etalage van het winkeltje van Désirée Webers op de Kloveniersburgwal waar i.p.v. sexy kleding nu maskertjes verkocht worden in allerlei leuke kleuren en designs. Toen ik dat deed bleek de ruit ervan vreselijk te spiegelen en bedacht ik dat ik dat ‘s-ochtends vroeg moest doen als de zon er op scheen en de overkant nog in de schaduw was. Dus gisterenochtend om 7.00 u. ongeveer, nadat ik een blog had gezet, ben ik daarheen getogen en inderdaad: veel beter.

Maar ja, de stad was zo rustig en de sfeer zo lekker dat ik in halfslaap een hele tijd ben blijven rondlopen over de wallen en foto’s heb lopen maken van de buurt. Wat opviel was dat er ondanks Corona behoorlijk gewerkt wordt, en al vroeg begonnen dus. Niet alleen gemeentewerkers zoals schoonspuiters, graffiti-verwijderaars, stratenmakers en vuilnismannen maar ook bouwers in en aan huizen, personeel van café’s, markt-mensen en mensen waarvan ik niet wist wat ze gingen doen maar die duidelijk naar hun werk op weg waren.

Zoals iedereen die hier regelmatig komt weet, hou ik veel van mensen die ergens hoog aan het werk zijn, dus daarmee begin ik deze foto-reportage, hoewel het de laatste foto’s waren die ik maakte. Dit blog bestaat alleen maar uit foto’s van werkers. Nou maakte ik natuurlijk ook nog andere foto’s, vooral spiegelingen want het waaide haast niet, maar die komen in de loop van de week.

Groet

René

Aan de Kloveniersburgwal
Nieuwmarkt
Nieuwmarkt
Oudezijds Voorburgwal
Oudezijds Voorburgwal
Oudezijds Voorburgwal
Oudezijds Voorburgwal
Oudezijds Voorburgwal. Deze man en ik groetten elkaar toen ik voorbij liep en hij net weer met een lading van het een of ander aan kwam lopen.
Oudezijds Voorburgwal
Zeedijk. Een van mijn favoriete restaurants, de Maleisiër, helaas dus al een hele tijd niet geweest. Dat is wel een van de dingen die ik het meest mis: het uit-eten. Gisteren liep ik in de vroege avond weer door de buurt en alle restaurants waren leeg of nagenoeg leeg, en het was rond 19.30 u. Ik sprak Samir, kok bij Stevens, en die zei dat het echt doodstil was. Hij was aangenomen bij een restaurant op Schiphol als kok en moest na 14 dagen alweer vertrekken omdat er niemand kwam.
Zeedijk
Nieuwmarkt
Geldersekade
Geldersekade
Nieuwmarkt
Nieuwmarkt
Aan de Kloveniersburgwal
Aan de Kloveniersburgwal
Aan de Kloveniersburgwal