IJ-werk

Rond het IJ wordt nog steeds hard gewerkt, zowel bij het C.S. als op de Noord-zijde. Ik stak vrijdag het IJ twee keer over, naar en ván de tuin, en had toevallig mijn camera bij me, dus ik heb wat foto’s gemaakt van de werkzaamheden.

Aan de stations-kant zijn ze volgens mij met de voorbereidingen voor het maken van de IJ-boulevard begonnen. En aan de Noordkant worden gewoon flink veel gebouwen neergezet, het lijkt wel of er elke dag een bij komt. Maar die perceptie zal wel komen omdat momenteel de dagen voorbij schieten en een maand wel een dag lijkt. Dat schijnt iedereen te hebben die ouder wordt, of beter gezegd: die ouder IS, want ouder wórden doen we allemaal, hoe jong je ook bent. En allemaal in hetzelfde tempo, hoewel het bij sommige mensen een zichtbaarder proces is dan bij anderen. Ik heb momenteel het gevoel dat ik aan een inhaalslag bezig ben, ik durf haast niet meer in een spiegel te kijken. Gelukkig heb ik gedimd licht bij mijn wastafel, maar ja, die liften af en toe hè, daar moeten ze toch echt andere spiegels en verlichting in zetten.

Ik heb trouwens ook wel eens gehoord dat de tijd korter aan het worden is, maar dat is voor mij net zo onbegrijpelijk als de relativiteits-theorie. Die heb ik ook nooit echt goed gesnapt.

Groetjes

rené

VANAF HIER ZIJN DE FOTO’S VAN DE NOORD-KANT VAN HET IJ

Pal tegenover het station.
Richting NDSM-werf
Bij het NDSM-terrein is werkelijk een hele STAD aan het verrijzen