IEDERE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr 23

Geen botenparade dit jaar maar daarom een oudje in het kader van de wekelijkse herhaalblogs: het stamt uit 2013 toen de Gayparade nog langs mijn huis kwam. Altijd jammer gevonden dat het traject is omgelegd en nu langs de Nieuwe Herengracht gaat. Er zaten een paar bekende Nederlanders bij: Louis van Gaal, Jeroen Dijsselbloem en toenmalig minister van defensie Hennis. Ben altijd wel blij met hun steun.

Het zijn 20 foto’s want mij is aangeraden niet meer dan 20 foto’s te zetten om technische redenen. Het waren er oorspronkelijk 27 dus ik heb er 7 uit gehaald. Behalve dat het dan natuurlijk niet helemaal “historisch” meer is vind ik het wel een verbetering, want het was echt teveel.

4 Augustus 2013:

GAYPARADE: UIT MIJN RAAM GENOMEN

Deze foto’s zijn met mijn hééééél goede lens vanuit mijn woning genomen. Ik zie twee stukken water, één heel dichtbij maar dat is een uiterst klein partje, en een van ver waarop ik meer zie, in dit geval de hele gayparade-boten. Bij het fotograferen van het kleine stukje moet je, behalve goed timen, ook veel geluk hebben. Bij o.a. minister Dijsselbloem had ik dat. Overigens moest iedereen bukken voor de lage brug, op een foto is dat goed te zien.

Ik heb zo weinig mogelijk commerciële boten laten zien, ik heb daar toch iets tegen. De eerste foto is van de GGD, de gezondheidsdienst in Amsterdam.

groeten

René