Hotspot van den Bosch

Weer een keertje een foto-safari met Jan gedaan. Hij moest vrijdagochtend in Eindhoven zijn en we kwamen op het idee om daarna vanuit den Bosch een toertje te maken langs de Maas. Ik ging met de trein naar den Bosch waar hij mij oppikte met de auto. Het hoogtepunt van de dag volgde tien minuten later.

We kwamen namelijk al heel snel langs deze beschilderde silo’s, en ja, daar kan je natuurlijk niet aan voorbij rijden. We gingen het terrein op en vielen van de ene verbazing in de andere. Het was de oude veevoeder fabriek van Koudijs die in een toestand van metamorfose was geraakt zoals je in Amsterdam bijvoorbeeld het NDSM-terrein hebt en in Eindhoven Strijp S. Industriëel erfgoed dat met behoud van het karakter van de gebouwen omgezet wordt in een hotspot voor creatievelingen met innovatieve bedrijfjes, spannende horeca en kunstenaars. Het was allemaal nog in een vroeger stadium dan genoemde andere projecten, erg leuk om te zien.

In een loods waar ze flink aan het verbouwen waren spraken we met een jongen die vertelde wat voor bedrijfsruimtes ze daar aan het maken waren en later spraken we met een architect die in het architectenbureau aldaar werkte en die vertelde wat de plannen waren waar ze mee bezig waren. Hij wees ons bijvoorbeeld op een foto die daar hing waarop te zien was hoe ze de natuur in het gebiedje wilden integreren. En vertelde dat er ook woningbouw gepland werd.

Wij houden ontzettend van oude meuk, twee maanden geleden speciaal naar Charleroi gegaan om daar het een en ander op dat gebied te fotograferen, dus onze dag kon niet meer stuk. We zagen daarna ook leuke dorpjes en hebben maar liefst drie keer met een pontje een water overgestoken, maar we vonden allebei die eerste ervaring toch het leukst.

groet

René

Deze jongen spraken we eerder, ik heb een foto van hem mogen maken bij een kleurige caravan, maar die is helaas onscherp
De groene plannen.
net als op het NDSM-terrein hier een hijskraan die omgetoverd werd tot hotelkamer.
Iets duidelijker, de gele voorkant is ook te zien op de “groen-foto” hierboven.
Op het laatst bleken we ook nog tussen de silo’s door te kunnen lopen.