Hoog aan de overkant van het IJ

De eerste foto is niet de eerste die ik nam maar ik laat hem zien om te tonen hoe ver het was. Ik had de oranje meneren namelijk al gefotografeerd toen ze op het dak bezig waren. Toen constateerde ik dat ze zonnepanelen aan het zetten waren, maar ik had niet goed op mijn schermpje gekeken, bleek pas veel later. Want opeens zag ik ze dus hangen aan de zijkant van dat gebouw, het in aanbouw zijnde booking punt com optrekje.

In de tussentijd zat ik aan het IJ naar andere dingen te kijken, er was zoveel te zien. Achteraf vond ik het toch een beetje raar dat ik niet meteen door had gehad dat ze bezig waren met ramen zetten, op de eerste foto’s is dat namelijk al heel duidelijk.

Het was weer een oefening voor mij met mijn nieuwe cameraatje. Ook deze foto’s zijn een beetje korrelig, maar wat wil je ook: een compactje met een telelens die 65 keer uitvergroot, het equivalent van een normale telelens met een optische brandpuntsafstand van 1350, en dus niet digitaal qua zoom! Dat verklaart ook de korreligheid, want de chip moet dan heel klein zijn, anders krijg je dat niet met zo’n handzaam cameraatje voor elkaar.

Ik heb daar een uur zitten kijken, dat manoeuvreren met dat enorme stuk glas duurde en duurde maar, kennelijk hielden ze geen rekening met de fotograaf die het aan de overkant van het IJ toch wel behoorlijk koud begon te krijgen. Ik heb niet meer gewacht op het moment dat ze er helemaal klaar mee waren en weer naar boven gehesen werden.

Groetjes

rené

Een van de eerste foto’s, een raam dus had ik kunnen concluderen als ik het goed had bekeken.
Maar ik was werkelijk verbijsterd hoe dicht je er bij kon fotograferen.
Dit was een van de laatste foto’s voordat ik ze dus “plotseling” aan de zijkant zag hangen.
Dat manoeuvreren duurde wel een half uur, centimetertje voor centimetertje.
Toen hij er in zat moesten ze hem nog een hele tijd aan de onderkant vastzetten.
Ook nog belangsstelling van binnenuit.
En daarna moest de bovenkant vastgezet worden, toen haakte ik af.
Nog even omkijken.