Hondjes

Al helemaal in kerststemming.

Nou, het is de laatste tijd echt hondenweer, maar daar trekken wij ons niks van aan. De kerst komt er aan dus overal zie je kerstversieringen, het Light Festival gaat van start, we krijgen genoeg te eten en te drinken, de verwarming doet het goed en het lekt niet. Wat zouden wij ons druk maken.

Zo heerlijk om een hond te zijn, je wordt echt vertroeteld. Ik denk wel eens dat het prettiger is om een hond te zijn in West-Europa dan als mens in een land te wonen waar twee godsdiensten elkaar bestrijden bijvoorbeeld, en je op de vlucht moet omdat de ene godsdienst de andere niet tolereert. Of waar het ene ras het andere naar de keel vliegt. Of waar het voorwendsel godsdienst of ras niet eens nodig is voor machtswellustelingen die de baas willen zijn.

Nee, geen klachten, blij dat ik hond ben. En die mode voor honden is ook al niet meer zo suf als een tijd geleden: leuke bontkraagjes en smaakvolle kleuren. En je hoeft tegenwoordig niet de nagels van je achterpoten te verunneweren omdat je je drollen onder moet gooien want die worden netjes door het baasje met een plastic zakje opgeraapt en weggegooid.

Nee, hond zijn in West-Europa, ik snap wel waarom honden in andere landen vreselijk jaloers op ons zijn en hier graag naartoe komen. Alle rassen hebben het hier goed, geen enkel ras wordt voorgetrokken. Je hoeft echt geen rashond te zijn om het hier naar je zin te hebben, count your blessings folks.

Groetjes

rené

En het zit ook nog heel lekker.
Niet zomaar een C&A-tje hoor.