Hoe de haan verdween

Westertoren vanaf mijn achtergalerij, op meer dan 1 km hemelsbreed.

Het weghalen van de haan van de Westertoren heb ik gemist. Ik was niet meer zo mee bezig met de steigerbouw aldaar moet ik zeggen, na mijn laatste blogje daarover. Hoewel ik natuurlijk het naar beneden halen van een dergelijk beest wel nog steeds een fotogenieke aangelegenheid vind. Maar ja, zo’n gebeuren heb ik al eens gefotografeerd, en wel in 2016, maar dat betrof toen de haan van de Zuiderkerkstoren. En zo goed als toen had ik dat nou toch niet kunnen doen want ik zat daarvoor indertijd werkelijk eersteklas, namelijk op mijn galerij op pakweg 100 meter er vandaan. Dus besloot ik die foto’s maar eens op te zoeken en hier neer te zetten, want veel scheelt het niet in beeldvorming.

Groet

René

Idem
Idem. Je doet dit werk natuurlijk niet omdat je het niet leuk vindt. Ik zag de steigerbouwers van de Zuiderkerkstoren ook af en toe foto’s maken, en al helemaal natuurlijk bij het transporteren van de haan.

VANAF HIER VOLGEN ER 8 FOTO’S VAN HET WEGHALEN VAN DE HAAN VAN DE ZUIDERKERK IN 2016

Voor later voor de kleinkinderen.
En nog een selfie.
De haan kukelt naar beneden.

EN HIER WEER 2 FOTO’S VAN DE HAANLOZE WESTERTOREN, OOK VANAF MIJN ACHTERGALERIJ.

Via dit laddertje is de haan van de Westertoren dus naar beneden getransporteerd.