Het Wallenfestival

Buurtgenoot Bert voor zijn bijdrage aan het Wallenfestival.

Gisteren een paar dingen gezien van het Wallenfestival dat hier jaarlijks wordt gehouden. Het is een uiterst divers gebeuren zoals in de wallenfestival folder treffend wordt omschreven: “Wandel over de smalle grachten en door de schilderachtige steegjes, geniet van de livemuziek, proef lokale lekkernijen, volg een mini workshop en bezoek een van de talloze bijzondere historische locaties.”

Ik had geen zin om zoveel mogelijk dingen te zien maar wilde er toch wat sfeer van proeven. De eerste stop was bij het huis van Bert, medebewoner van ons flatgebouw het Pentagon en uitermate actief in de buurt, bijvoorbeeld bij het vergroenen van ons binnenpleintje. Hij had ontdekt dat we op de oorspronkelijke dijk rond de stad wonen en waar de Zeedijk en de Diemerzeedijk ook onderdeel van vormden. Twee informatieve kaarten hingen er aan de muur en er lag veel info op een tafel waaronder de folder van het festival, daarom was het ook al handig om daar te beginnen want dat wist ik al van hem dat hij die daar had. Meteen maar een fotootje van hem gemaakt.

Ik had op internet het tweede item gevonden: foto-galerie Rutger Brandt. Ik heb iets met foto’s, maar ook met dans en dat werd daar gecombineerd want er zou een performance door danser Edward Lloyd worden gegeven. Eerst wat van de prachtige foto’s van Dirk Hardy gefotografeerd en toen kwam dus die performance: op prachtige muziek, op de Japanse Butho-dans geïnspireerde, geconcentreerde bewegingen van een werkelijk prachtige danser. Ik was bijna overweldigd en hoefde eigenlijk meteen verder niks meer te zien van het Wallenfestival, maar ben toch uiteindelijk naar het derde item gegaan dat ik had uitgezocht.

Dat was een tentoonstelling van foto’s uit het fotoboek van van Eveline Renaud over de Zeedijk, ja het was een heel dijk-gebeuren gisteren. De foto’s hingen op Zeedijk 31 a, in de gestripte onderbroeken-winkel van de voormalige Queenshead-eigenaren Leon en John. Die ruwe muren gaven er een extra cachet aan.

En ondertussen nog een leuk koor op de Zeedijk gezien: het Amsterdamse Gouwe Ouwe Koor.

Groetjes

rené

Galerie Rutger Brandt
Idem
Idem
Dans-performer Edward Lloyd
Idem
Het Amsterdams Gouwe Ouwe koor
Idem
Publiek bij het koor
Foto van het Zeedijk-boek van Eveline Renaud.
De Queenshead en de gebruikelijk zaterdagse rij voor een kledingwinkel daarnaast, Ben ik elke keer weer verbaasd over.