Het Twiske en de weg erheen

Gisteren naar het Twiske geweest, en veel gefotografeerd. Dat begon al in de weilanden bij Landsmeer, daar zijn de eerste drie foto’s van.

Bij het begin van het natuurgebied kreeg ik mijn enige vogeltje van de dag te pakken, ik plaats er hier 3 van. Toen ik een eind verderop een man met een telelens in de weer zag dacht ik: dat zal wel een vogelaar zijn. Ik vroeg hem of hij verstand van vogels had en dat had hij enigszins, zei hij. Ik liet hem mijn vogeltje zien en hij dacht dat het een grote karekiet was. Dat is een vrij zeldzaam beestje en hij was juist daarnaar op zoek omdat hij gehoord had dat er een gesignaleerd was daar. Hij zei dat als ik op internet zou zetten waar ik de foto’s ervan genomen had het er snel zwart zou staan van de vogelaars.

Thuis gekomen en het vogelboek van mijn overleden buurvrouw ter hand genomen hebbend kwam ik echter tot een andere conclusie: hij lijkt naar mijn gevoel meer op een rietzanger of waterrietzanger. Maar veel verschillende vogeltjes lijken ontzettend op elkaar, al heten ze anders, dus ik kan me vergissen.

Ik had meer zin om te fotograferen dan om in de zon te gaan liggen, en dat kwam vooral omdat ik veel insecten zag. En tot mijn grote genoegen lukte het aardig die op de gevoelige pixel te krijgen.

Groetjes

rené

VANAF HIER ZIJN ALLE FOTO’S IN HET TWISKE GEMAAKT

Volgens mij dus een (waterriet-)zanger.
Wie van de drie?
Dode mol langs de kant van de weg.
De proviandkamer?
Boterbloem
Nog nooit gezien: een oranje-roze waterjuffer met een blauwe band. Hij staat niet bij de waterjuffers in mijn insectenboekje van de Postcode Loterij.
Dit is volgens het insectenboekje van de Postcode Loterij een gewone distelboktor.
Dit zou volgens hetzelfde boekje een grasgoudhaantje kunnen zijn.
Een roodkopvuurkever?