Het Twiske: de natuur op zijn mooist

Gisteren naar het Twiske gefietst. Ik wilde een andere weg nemen dan gebruikelijk en dat resulteerde in iets wat ik in eerste instantie niet wilde maar toch goed uitpakte: een rondje door het hele gebied. Kennelijk ergens een afslag gemist, maar het was echt geweldig. Ik kwam pas een uur of zo later bij Jan waarmee ik afgesproken had, met o.a. foto’s van twee buizerds en een tureluur.

Op het weitje waar we lagen fotografeerde ik veel verschillende waterjuffers, een libelle, roodborstje en nog wat insecten.

En ook nog een kleurtje opgedaan op deze perfecte zomerdag.

En terug hadden we de wind mee.

Groetjes

rené

PS: de eerste 4 foto’s zijn van de weilanden rond Landsmeer.

Aan de rand van het Twiske.
Van heeeel ver weg.
Tureluur.
Alleen een blauw staartbandje.
Bijna helemaal blauw.
Half blauw.
Vaag insect met een soort veren tooi.
Het insect van de vorige foto werd niet alleen door mij opgemerkt.
Allemaal leuke insecten.