Het Naco-huisje terug in Amsterdam

Onder grote belangstelling is het meer dan een eeuw oude Naco-huisje, oftewel Minangkabaus-huisje, na 17 jaar in Zaandam opgeslagen te zijn, weer terug naar Amsterdam gebracht, door de BAM. Het is weer achter het C.S. geplaatst waar het ook vroeger stond, hoewel 100 meter oostelijker. Helaas had ik net een afspraak met de tandarts vanwege een vulling die er op vrijdag was uitgevallen, dus ik heb het varen niet gezien helaas. Toen ik om 11.00 u. aankwam hing het huisje nog wel in de touwen, En er viel nog genoeg te fotograferen natuurlijk.

Op internet kan je er alles over vinden, dus ik laat alleen de foto’s zien die ik maakte met een beetje tekst eronder.

Groet

René

Veel fotografen waren erbij aanwezig.
Een medewerker van BAM die met een drone opnames maakte, het is op de BAM-site te zien zei hij.
Genodigden van Stadsherstel, de gemeentelijke instelling die verantwoordelijk was voor het behoud van het huisje.
De MOBY QUEEN was voor dat doel afgehuurd. Heb nog even met een van de genodigden gesproken.
Pas later hoorde ik dat hij op palen bleef staan en toen kwam een vage herinnering naar boven dat ik dat ook vroeger gezien had. Ik kon me het huisje sowieso enigszins herinneren.
Tot mijn verbazing was nog enige menskracht nodig voor de precieze plaatsing.
Aardig wat werkers aanwezig van de BAM
De voorkant van deze medewerkers werd door de man hieronder gefotografeerd.
Ik denk dat dit de baas was want hij had een andere kleur helm op.
Het losmaken van de ophang-kabels
Die ijzeren omega’s werden met touwen aan elkaar geknoopt, waarschijnlijk om ze niet teveel te laten zwiepen bij het terugvaren van de bok.
Ja het ziet er daar opeens heel anders uit.
Idem.
Echt een andere “skyline” op dat punt.