Het leven vieren

Ik ben de laatste tijd nogal bezig met wat je zou kunnen noemen “de zin van het leven”. Je weet wel, daar waar je nooit achter komt, maar waar je desondanks toch buitenproportioneel veel aandacht aan kan besteden.

En als onmogelijke antwoord op die mystieke vraag kom ik voor mezelf in mijn eigen leven steeds meer tot de conclusie dat de zin van het leven het leven zelf is, en dat je dus zo zuiver mogelijk dat leven moet ondergaan. Dus dat ik alleen maar goed naar dat leven hoef te kijken en het in waarheid te beleven. Dat komt aardig overeen met waar ik al langer van overtuigd ben, namelijk dat je moet leven in het nu. Dat is niet helemaal goed geformuleerd eigenlijk, want je móét niet leven in het nu, er is gewoon geen ander leven dan het leven nu.

Maar om nou te zeggen dat ik dat ervaar als de zin van het leven……..

Dat idee dat de zin van het leven het leven zelf is wordt wel makkelijker geaccepteerd als je in de natuur bent, vind ik. Dat besef kreeg ik bijvoorbeeld donderdag in het Twiske: het leven moet gewoon gevierd worden want het is prachtig. Maar ja, je ziet niet altijd alleen maar mooie dingen. Komt dat omdat je niet goed kijkt, of is het zo dat je jezelf belemmert in het goed kijken, en is alles eigenlijk de moeite waard, ook de dingen die je in eerste instantie niet “mooi” vindt?

Groet

René

Stapt ze er nou overheen om een beetje ijsvrij te gaan dobberen, zie je hem denken. Inderdaad, dat deed ze, maar hij niet, hij bleef aan deze kant op het ijs.
En hij brak het ijs om even lekker verkoeling te zoeken. Ik ben later naar hem toe gegaan om te vragen of ik deze foto mocht plaatsen op mijn blog. Dat mocht, hij heeft mijn website-adres gekregen.
Dat bruggetje zijn we over gegaan, meteen daarna kwam er zo’n rund overheen, we dachten dat hij ons achterna kwam maar hij bleef net over de brug staan om wat te grazen.
Wintertaling
Allemaal smienten
Er werd flink geschaatst in de vaart naast het Twiske, daar zijn deze mannen naar onderweg
Niet echt een goede foto maar ik vond het TE toevallig. De specht zag ik pas thuis, de buizerd-foto mislukte eigenlijk