Het leven van een plu

Daar lig ik dan, dacht deze plu,

als je oud bent en versleten

wordt je acuut vergeten

van al je waardigheid beroofd

al heb je je nog zo uitgesloofd

verpieterd in de regen

(voorheen hield ik die tegen)

het is te cru

je suis non plus

Maar ik zou zeggen: wanhoop niet, geachte plu, want niets gaat verloren. U kunt nog tijdens deze periode in de derde dimensie gerecycled worden, bijna een soort reïncarnatie. De kans daarop is vrij klein moet ik toegeven, al heb ik mij persoonlijk ingezet om een aantal van uw verongelukte soortgenoten te behoeden voor totale vernietiging en ze zo enigszins aan de vergetelheid te onttrekken. De laatste 2 foto’s van dit blog bewijzen dat.

Maar ook al is in uw geval uw crematie nabij, u heeft beslist een zinvol leven geleid. U wist immers waarom u hier op aarde was, u kende uw taak: het dienen van de mensheid. Niet alleen door uw eigenaren te behoeden voor doorweekte kleren, maar ook door het bevorderen van de edele schilderkunst, de fotografie en de poëzie. En daarom ben ik er van overtuigd dat u in vluchtige vorm zult voortbestaan.

Ik kom er opeens achter dat ik niet eens weet of de atomen van materie die verbrand wordt mee verbranden.

Groetjes

rené

The drought has broken. You can stand under my umbrella. Blame it on the rain. Bring your washing in. Up came the sun and dried out all the rain. Hallelujah: 4 seasons in one day.
Gustav Klimt, erg populair in deze tijd.
In de grijze oudheid: al deze kostuums voor de 5 Steps to Heaven waren van mij afkomstig. Ik was weken bezig geweest oude plu’s te verzamelen waarvoor ik na regenbuien met veel wind de straat op ging. Ik ben overigens de linker figuur.
Een paar weken geleden: door mij gerecyclede bolletjesplu ter gelegenheid van het stippenfeest op tuinpark Buitenzorg.