Het gat voor het centraal station

De bouw van de fietsenstalling voor het centraal station lijkt erg op wat ik vaak zag bij de aanleg van de noord-zuid-lijn van de metro: in een groot diep gat zijn mannen bezig met allerlei onbegrijpelijke dingen. Zij weten wel wat ze moeten doen kennelijk, maar voor een leken-oog is het bijna abracadabra.

Ze vallen totaal in het niet ten opzichte van de ruimte om hen heen, maar zetten toch die hele omgeving naar hun hand. Ik kan er echt gefascineerd naar kijken, ook al omdat ik het erg fotogeniek vind. Gisteren kwam ik er achter dat ze jassen aan hebben met de naam Max Bögl er op. Dat is dezelfde aannemer die de noord-zuid-lijn aanlegde! Dat weet ik omdat ik indertijd contact heb gehad met een opzichter van die firma in verband met mijn tentoonstelling over de noord-zuid-lijn in boekhandel Scheltema. Daar zijn toen ook een aantal mensen van Max Bögl komen kijken.

De eerste 6 foto’s van dit blog zijn van gisteren, die daarna zijn van eerdere sessies. Een beetje korrelig allemaal, maar ik wilde niet flitsen, dat heb ik soms, en het was schemerig. Maar ik vind ze wel sfeer hebben, soms lijkt het wel een filmset.

Groet

René