Het C.S.-gat is toegankelijk!

Ik ben er altijd verbaasd over hoe snel nieuwe dingen in de stad wennen. Al gauw weet je niet meer hoe de oude situatie was. De Noord-Zuidlijn, Oosterdoks-eiland, KNSM-eiland en ga zo maar door. De stad is in de jaren dat ik er woon onherkenbaar veranderd, maar je moet echt diep graven wil je nog een glimp van de oude situatie in je hoofd ontdekken. Foto’s helpen daar wel bij trouwens, ik weet soms nog iets van de oude omstandigheden af omdat ik een foto gemaakt heb die ik dan vervolgens als herinnering in mijn hersens heb opgeslagen.

Daar was gisteren geen sprake van, al weet ik toch al niet héél precies meer hoe het er uit zag. Dat komt omdat de nieuwe situatie erg veel lijkt op de oude, met één verschil: onder het water ligt nu een fietsenstalling voor, ik geloof, 5000 fietsen. Maar die zie je dus niet.

Gisteren aan het eind van de middag was ik aangenaam verrast dat je over de nieuw aangelegde kade en de steigers kon lopen. Ik had nog niet gehoord dat het zover was, maar het leek al een paar dagen te kunnen want er lag al rommel. Het weghalen daarvan is waarschijnlijk nog niet geïntegreerd in de opruim-schema’s van de gemeentewerkers, wat het nog waarschijnlijker maakt dat het al een paar dagen toegankelijk is, het leek me namelijk geen afval van maar 1 dag.

Groetjes

rené

Gisteren dus.
Gisteren
Gisteren. Foto hieronder is de andere kant op.
Hier dus, flink rommelig al.
Iets andere hoek dan de foto hieronder.
Gisteren. Rommel in het hoekje.
Gisteren
De volgende foto is van ongeveer dezelfde plek genomen.
Gisteren
Links boven café Karpershoek, het oudste café van Amsterdam (1606).
Gisteren, zelfde richting, iets andere hoek. De roltrappen naar de fietsenstalling die nog niet in gebruik is.
Gisteren tien voor vijf. Fietsenstalling bijna klaar.