HArtus

Gisteren kwam ik in de supermarkt een oude bekende tegen. We raakten aan de praat en hij vertelde o.a. dat hij af en toe naar Artis ging. Ik zei dat ik daar in de afgelopen drie jaar maar één keer geweest was, maar nog wel steeds een lidmaatschapskaart had. Voor een deel komt dat natuurlijk door Corona, maar ik heb steeds meer last van het idee dat die beesten daar opgesloten zitten, en dat nodigt eigenlijk niet uit tot een bezoek. Nou, zei hij , er zijn steeds minder dieren en ik ga bovendien voor de tuin. Die vind ik namelijk leuker dan de Hortus, hij is veel natuurlijker, meer wildtuin. Dat laatste althans begreep ik uit zijn woorden, en ja, ik hou van wildtuinen. Dus ik besloot daar toch eens een keer naar toe te gaan om dat te bekijken, maar toen ik thuis was dacht ik: waarom niet nu meteen. En ik voegde de daad bij het woord.

De focus lag nu dus op de planten en de bomen, maar ja, af en toe kon ik toch niet om de dieren heen. En op het laatst ging ik ook nog even kijken op het pleintje voor de Plantage, en daar was weer iets heel anders te zien.

Groetjes

rené

I’m your private dancer…………
Ze voeren ook echt de reigers en de meeuwen bij. Althans, ze weten van Artis dat die ook mee-eten.
Ooooooooooooh
Het aquarium wordt, net als de waterval en nog zo wat, verbouwd, maar deze vis zwom in de vijver bij de olifanten.
De Plantage en daarachter het verbouwde Groote Museum van Artis: beneden feesten en partijen, boven alles wat met zintuigen te maken heeft, vertelde een Artis medewerker mij. De verbouwing duurde jaren en het is pas sinds mei geopend.
Geen idee waarom ze dat ding hier hebben neergezet.
In het Groote Museum van Artis.