Hard werken in de volkstuin

De appelbloesem en de blauwe lucht.

Mijn tuin is nog nooit zo mooi geweest als dit jaar. Nou schijn ik dat elk jaar te zeggen, maar ik geloof dat het dit keer echt waar is. Ik heb er ook nog nooit zo hard in gewerkt geloof ik, al schijn ik dat ook wel vaker gezegd te hebben. Maar volgens mij klopt ook dat.

Op de eerste plaats heb ik zo’n beetje elke boom en elke struik omlaag gesnoeid want ik wilde meer zon in mijn tuin. Een stimulans in de loop van al dat gesnoei was dat mijn buurvrouw een boom heeft laten weghalen die ziek was waardoor ik 1,5 uur zon extra kreeg. Ik heb nu bijna de hele dag zon in mijn tuin. Hij moet natuurlijk niet achter de wolken blijven zitten, want dáár heb ik nog geen oplossing voor gevonden.

En de tweede permanente klus bestaat uit houtwal-onderhoud. Ik heb wel tien meter houtwal waarvan een meter of drie beplant met van alles, dus daar moet grond op. Ik heb al 16 zakken van 70 liter gekocht en daarop aangebracht, vandaag weer 4 zakken is het plan, maar deze keer ter verhoging van een stuk tuin waar niks groeit. Want dat doe ik ook regelmatig: hier en daar tuinaarde bijgooien want ik hou van hoogteverschillen. Dat accentueert ook nog eens het wildtuin-effect vind ik. Want ik werk er wel hard in, maar hij blijft er wild en een tikkeltje verwaarloosd uitzien.

Iedereen op het complex is trouwens druk bezig, het voorjaar is een drukke tuin-periode. Zo hebben mijn buren een enorme tak weggezaagd, daar heb ik ook nog een kleinigheid aan mee geholpen door er een paar dwarstakken van af te zagen toen hij in de tuin lag. De foto die ik op verzoek heb gemaakt mocht ik ook hier plaatsen.

Groetjes

rené

Gebroken hartje.
Een verliefd stelletje denk ik.
Mijn tuinkikker. Voor het eerst in al die jaren hoor ik een kikker kwaken in mijn tuin, dat zal deze zijn.
Nog geen halve pinknagel klein
Ik denk van een duif.
Ik dacht eerst dat deze conifeer aan het doodgaan was, maar pas op de foto zie ik dat dat gele waarschijnlijk geen verdroging maar iets anders is.
Vlieg artistique.
Rodondendron artistique.
Een van mijn vier tulpen.
Dit is een woekeraar waar ik ook zo blij mee ben, een grondpeer of zoiets.
Ik was een restje rozenmest aan het strooien, te weten natuurlijke mestkorrels, en volgens mij kwam hij uit dat pak, maar ik kan me vergissen.
Dit is/was een woekerende witte roos die buren verderop helemaal hadden afgezaagd maar die weer aan het uitbotten raakte. Ik mocht hem hebben maar moest hem er wel zelf uithalen. Nou, daar ben ik drie kwartier mee bezig geweest, een enorme klus. En nu maar hopen dat hij het redt, ik heb hem in een houtwal met grond geplant.
De zeldzame rodetulpvlieg.
Dovenetel, groeit mijn hele tuin door, een van de woekeraars die in mijn tuin te vinden zijn.
Ook zo’n prachtige woekeraar: wilde hyacint.
Rodondendron.
Even badderen op het engeltje.
Rodondendron
Geen hoogtevreees bij het doorzagen van een enorme tak bij de buren.
Vanuit mijn huisje, vandaar niet helemaal scherp. Het is een zwartkop, die hebben het eerste jaar geen zwarte kop nog maar een rood-bruine. En dat komt elke keer weer goed.