Haarmode

En niet alleen haarmode: het valt mij op dat mensen die veel aandacht aan hun haar schenken dat over het algemeen ook doen aan hun kleding. In die zin is dit dan ook een beetje een mode-blogje.

Het rasta-haar, als dat de term ervoor is, van de man met de baard (foto 6) valt daar eigenlijk niet onder lijkt me, dat is meer op andere overwegingen gebaseerd denk ik.

Die hele variëteit aan dat haar, en het feit dat dat gewoon op een willekeurige plek in Amsterdam voorbij komt, laat alleen al de pluriformiteit van de schepping zien, zou je kunnen zeggen. Zelfs het haar dus van ons mensen is van niemand hetzelfde en getuigt van originaliteit. En dan hebben we het alleen maar over het haar!

En dan te bedenken dat de aarde een planeet is in ons melkwegstelsel met miljarden zonnen. En dat er miljarden melkwegstelsels (galaxies) zijn. En dat het dichtstbij zijnde sterrenstelsel Andromeda is, dat op 250.000.000 lichtjaar (licht gaat 300.000 km per seconde) van ons af staat. Niet echt “staat” want het raast met een snelheid van 1.000.000 km per uur op ons eigen sterrenstelsel af!!! En voordat Andromeda, als één van die miljarden melkwegstelsels dus, ons met die miljoen km per uur bereikt zijn we 4 miljard jaar verder! En het zou zelfs kunnen dat als het zover is dat er geen enkele ster van Andromeda een ster van ons melkwegstelsel raakt omdat die miljarden sterren van beide stelsels zover van elkaar afstaan, al zal er zeker qua gravitatie wat gebeuren.

Ik volg momenteel de James Webb telescoop, die ontdekt momenteel revolutionaire dingen, echt overweldigend. Door sommige wetenschappers wordt nu zelfs de Big Bang theorie in twijfel getrokken!

groetjes

rené

PS: mocht er iemand bij staan die dat niet wil: geef even een seintje dan haal ik de foto weg.