Haarmode in de 21ste eeuw

Louke, kennis uit de buurt.

Dit is buurtgenote Louke , de enige die ik ken van deze foto’s. Omdat ik niet zeker wist of ik haar gevraagd had of ik een foto van haar mocht plaatsen, en ik haar telefoonnummer niet had, was ik aan het wachten totdat ik haar weer tegen zou komen. Want van bekenden wil ik hier niet zonder toestemming foto’s neerzetten. Foto’s van onbekenden plaats ik wel, maar die haal ik er onmiddellijk van af als die te kennen geven dat ze hier niet willen staan.

Enfin, dus al een tijdje dit blog in de steigers want ik zag haar niet.

Word ik gisteren gebeld door de hoofdredactrice van buurtblad de OpNieuw: of ik een foto van een nestkast voor vleermuizen wilde maken die aan de Zuiderkerkstoren hing. Als illustratie bij een artikel daarover, geschreven door……, jawel, diezelfde Louke dus! Ik kreeg haar telefoonnummer en na een gesprek over die vleermuizen vroeg ik haar of ik die foto van haar mocht plaatsen: bleek ik al gevraagd te hebben, en al toestemming gekregen te hebben.

Dat soort zaken maak ik de laatste tijd heel vaak mee. Daarmee bedoel ik niet alleen dat ik dingen vergeet, maar ook “toevallige” samenlopen van omstandigheden, synchronisatie noemen ze dat. Voor mij een bewijs dat alles met alles samenhangt.

De haarmode van tegenwoordig lijkt niet op die van mijn jeugd. Maar ja, dat is ook al een tijdje geleden. Nog toen een knipbeurt f 1,75 kostte dus, nog geen 2 gulden. En geverfd haar, dat deed niemand in Strijp, de wijk van Eindhoven waar ik mijn jeugd doorbracht.

Groetjes

rené

PS: dat “nestkastje” is trouwens alleen maar een soort toegangspoortje tot de ruimte erachter waar ze hangen, hoorde ik van Loeke.