Groene tuin

Ik ga nog steeds vaak naar de tuin. Niet alleen omdat er nog veel te doen is, maar ook omdat hij er nog steeds mooi uitziet en het heerlijk is om er te zijn. In dit seizoen is het natuurlijk echt stil, dus af en toe voelt het paradijselijk aan. Temeer daar in mijn flat de zesde verbouwing bezig is in 1,5 jaar tijd, en deze laatste de ergste is want pal naast mij en het meest intensief. Ze waren zelfs op zaterdag, gisteren dus, bezig.

Ik heb een tuin met veel groenblijvers, maar omdat het nog steeds niet echt gevroren heeft is er ook nog groen van planten die normaliter bij strenge vorst verdwijnen, zoals campanula. En behalve dát groen is er ook nog het groen van de halsbandparkieten. Ik had gisteren weer zaadjes opgehangen en die koddige krijsers waren natuurlijk weer van de partij, al hadden ze het later door dan de mezen. Ik zag af en toe ook een winterkoninkje, een goudhaantje en een roodborstje, maar die kon ik allemaal niet goed voor de lens krijgen.

Overigens heb ik mijn goede camera eergisteren opgehaald, sommige van deze foto’s zijn er mee gemaakt, de rest met andere camera’s op de dagen hiervoor. Ik had me voorgenomen om de opvolger van die gerepareerde te kopen als ik er een redelijk bedrag voor terug zou krijgen, hij was immers volledig gereviseerd dus dat verwachtte ik wel. Nou niet dus, ik kreeg er niks voor, dus geen nieuwe camera gekocht, ik ga hem lekker opknippen.

groetjes

rené

Hangend in mijn hazelaar een foto van de tuin van de buren, met daarachter het Vliegenbos. Het was tamelijk hoog maar ik had toch mijn camera om mijn nek hangen, wat nog bijna tot ongelukken leidde trouwens. De hazelaar moest heel grondig gesnoeid worden, mijn op een na laatste grote snoeiklus, de allergrootste komt nog.
Heel klein aangevreten paddenstoeltje in een van mijn houtwallen.
Zelfs de engel is groen.
Die zie je niet vaak samen aan een maaltijd. Vroeger joegen de koolmezen de pimpelmezen altijd weg, maar het lijkt wel of de pimpelmezen iets assertiever zijn geworden, hoewel de koolmezen nog wel de sterksten zijn.
Hé buurvrouw, alles kits?
Vanaf het tuinpad: het Vliegenbos
Met het tele-compactje heel hoog in de algemene tuin, een boomklevertje.
Idem, een puttertje
Idem, vink
Weer in mijn eigen tuin
Dikke tong!
De duiven pikken de gevallen zaadjes op.
Vanaf mijn favoriete plekje.