Graffiti museum

Had ik het gisteren gekscherend over het Schellingwouderbrug-museum voor moderne graffitikunst, bleek ik een dag later tegen een ECHT graffiti-museum aan te lopen!!!!

Ik had een alternatieve route naar mijn tuin genomen, namelijk via de NDSM-werf, met in gedachten dat ik dan ook mooi even bij de Praxis in Noord binnen kon wippen want ik had wat nodig. Maar ja, de NDSM-werf ga je niet zomaar voorbij natuurlijk. Behalve dat ik in de grote hal een tentoonstelling van Russische kunstenaars bezocht werd ik zoals elke keer weer getroffen door de graffiti die daar overal te zien is, er is werkelijk geen stukje muur onbespoten.

En toen zag ik dus “The museum for graffiti and street art”. Dat wilde ik wel zien natuurlijk, en al had ik mijn museumkaart niet bij me, ik had er toch wel wat voor over om daar naar binnen te kunnen. Nou, dat ging niet door. De museumkaart was sowieso niet geldig trouwens, maar ik had geen zin om de volwassen toegangsprijs te betalen. Want die was maar liefst € 20,- !!! Nou, dacht ik, het zal wel storm lopen daar, vooral als je ziet dat het hele terrein is vol gespoten met de mooiste graffiti!!! Dus ik heb me tevreden gesteld met de gratis openbare graffiti-kunst, ik miste niks.

Ik vind zo’n prijs wel bij de veryupping van dat hele gebied passen. En dat terwijl om de hoek van dat gebouwencomplex al jaren in grote letters gekalkt staat: MAAK KUNST GEEN €

De foto’s zijn dus allemaal van daar, gisteren gemaakt.

Groet

René

De poort naar de graffiti-hemel.