Genre apart: vanuit-de-auto-fotografie

Ik vroeg me laatst af of er mensen zijn die dit ook doen, ik heb het eigenlijk nog nooit gezien, maar dat zegt niet zoveel want ik ben meer met mijn eigen fotografie bezig dan dat ik rondneus in de wereld van de fotografie.

Nou, dat is ook niet helemaal waar, ik ging altijd veel naar Foam en af en toe naar Huis Marseille en naar het filmmuseum in Rotterdam. Vóór corona dan, ik moet dat toch weer eens gaan doen maar ik reageer traag op veranderde omstandigheden. En natuurlijk zie je ook af en toe wat op internet voorbij schieten. Maar ik herinner me niet het gezien te hebben. Al zegt dat ook weer niet zoveel want ik heb een geheugen als een zeef.

Anyway, toen wij 20 mei met de auto naar de Groote Keeten reden begon ik ook weer te knippen, dit zijn de foto’s van de heenweg en een paar van de terugweg toen ik minder zin had. Ik sta af en toe versteld van mijn eigen timing, dat is echt een kwestie van oefening baart kunst want ik fotografeer al 22 jaar heel intensief. Vooral het uit mijn raam fotograferen is eigenlijk een decennia-lange cursus timing geweest. Soms zie ik iets aankomen terwijl ik weet dat het geen interessante foto op gaat leveren maar maak ik hem toch om mijn timing te oefenen, gewoon om te kijken of het me lukt, en vaak is dat zo.

Foto’s dus van Amsterdam-noord en Noord-Holland.

Groetjes

rené

Een half uur stonden we in Noord in de file, we kwamen er niet achter waardoor die nou veroorzaakt werd.
Mijn ouders woonden in Son en daar stond er ook een, maar dat noemden ze toen DESTRUCTOR. Die stonk zo ontzettend dat ik eens een ingezonden stukje naar het plaatselijke krantje heb gestuurd om voor te stellen een ad hoc politieke partij op te richten met maar één programma-punt: het wegkrijgen van die destructor. Niet lang daarna hebben ze dure maatregelen genomen om die stank te verminderen, zal wel niet door dat stukje komen maar de tijd zal er wel rijp voor geweest zijn.
Ik had dat al eens gezien maar nooit beseft dat de voetbalclub bedoeld werd.
We namen de verkeerde afslag zodat we NOG dichter langs het AZ-stadion reden.
Ik zal nooit weten wat je er mee kan doen.
Alcmaria Victrix, Alkmaar overwinnaar. Inderdaad, ze hebben net Vitesse opgerold.
Geen buizerd gezien deze keer, dus deze maar gefotografeerd.
Hiervan zou ik helemaal gek worden. Althans om het vaak te doen, wat iedereen doet die het doet. Kijk, een keertje midgetgolfen per 5 jaar kan leuk zijn bijvoorbeeld, maarrrrrrrrrrrr…..
Dakdekkers in Koedijk
Koedijk
Duinen

Vanaf hier zijn het de foto’s van de terugweg.

Geen zuivere lucht.
Spatzuiver.