Friesland: tweede en laatste blog

Het weidse Friese landschap.

De hoeveelheid foto’s die ik maandag heb gemaakt rechtvaardigde een tweede blogje over mijn Friesland- uitje. De meeste foto’s zijn vanuit de auto gemaakt, maar een van de weinigen genomen toen we uitgestapt waren is vaag. Dat is de foto van Wil en mij in een spiegel bij een tweedehands zaak waar zij de eigenaar nog van kende. Die was trouwens onvindbaar, hoewel zijn auto er wel stond. De foto laat ik toch zien want ik vind hem wel een leuke sfeer hebben.

Groetjes

rené

Bildt (?) is de streek waar Wil wil wonen, ze spreken daar niet echt Fries maar een aparte taal, bildts, naast het Nederlands. Het is een streek waar Hollanders met Friezen mengden waardoor er een eigen soort cultuur ontstond. Ik zeg dat zeker niet in de juiste bewoordingen, maar zo heb ik het ongeveer onthouden, je moet me maar corrigereen als het niet klopt Wil.
Ietsjes verderop.
Ook in Friesland zagen we een paar bollenvelden.
Dit linkerpand is de tweedehands zaak van de man die Wil kent.
Wat daar buiten staat van dichtbij.
Spiegel die ook buiten stond. Helaas is de foto onscherp, maar toch leuk vond ik.
Langs de tweedehands zaak richting de weilanden.
Was vroeger een soort sterrenwacht, niet meer als zodanig in gebruik.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de auto donkerder heb gemaakt, hij was felwit.
De ingepakte toren op de Afsluitdijk, gisteren al laten zien maar nu met de zon tegen zodat je door het steigerdoek kan kijken.
Werkbrug over de weg heen.
Idem.
Werk aan de sluizen.
Idem
Idem
idem
Kringloopwinkel Saartje buiten de hallen waar de meeste spullen stonden.
Idem