FOPTO’S van de Leliegracht

Ik heb het weer helemaal te pakken met die FOPTO’S. De Leliegracht bleek een goudmijn voor de basis-foto’s daarvoor. Ik ga er nog veel meer maken, gewoon TE leuk om te doen. Gisteren de hele middag mee bezig geweest. Ja ja, ben een echte FOPTOGRAAF.

Ik probeer me momenteel op mooie dingen te concentreren en me niet te laten meeslepen door wat er in de wereld gebeurt. Dat kost enige moeite, want ik heb aanleg voor nieuwsverslaving. Vooral de politiek in de V.S. en de oorlog trekken, maar ik ervaar dat ook als een soort vergiftiging van mijn hersens. Ik kan er toch niks aan veranderen door het intensief te volgen. En daarom richt ik me op dingen die ik mooi en leuk vind als een soort tegengif. Niet alleen voor mezelf, maar ook met het idee dat dat een heel erg klein beetje helpt. Net zoals ik dat in mijn tuin heb: ik heb het idee dat ik door daar goed mee om te gaan ik de aarde een beetje help, als tegenwicht voor de ellende die we haar aandoen als mensheid.

Edoch, helemaal nieuws-vrij worden lukt me niet. Zo zag ik gisteren een onthutsend item over de door Fox-News van manipulatie van stemmachines beschuldigde firma Dominion, de maker van die machines, die een 1,6 miljard schadeclaim tegen Fox bij de rechter indiende. Uit e-mails blijkt zonneklaar dat alle Fox medewerkers plus eigenaar Murdoch wisten dat het bullshit was wat Trump en zijn advocaten beweerden!!!! Maar ze deden alsof ze dat wel geloofden en promootten zo de Big Lie van verkiezingsfraude. En waarom? Omdat ze bang waren kijkers te verliezen waardoor de Fox-aandelen minder waard werden!!!! Geld geld geld, ten koste van waarheid en de democratie.

Ik herinner me nog van decennia geleden dat er voorspeld werd dat dit een tijd zou worden waarin NIETS geheim zou kunnen blijven, en dat gebeurt dus nu daadwerkelijk. Maar wat we vervolgens daarmee doen, dat is een tweede.

Groetjes

René