Flora en fauna in mijn tuin

Sommige dieren zijn echt ruziemakers, ze gunnen elkaar niks. Daar zijn de halsbandparkieten een goed voorbeeld van. Andere vogels zijn juist erg sociaal. Zo komen de staartmezen altijd met de hele familie en ze jagen elkaar niet weg bij voedsel maar gunnen ieder het zijne. Dus die zie je rustig met zijn drieën of vieren aan de vetbolletjes knabbelen die ik in mijn tuin heb opgehangen.

Bij mensen is het precies hetzelfde, ook verschillende types. Ik voel me wat dit betreft het meest verwant met de staartmezen, maar zelfs op ons tuinencomplex zie je tuinders die meer affiniteit met de halsbandparkieten lijken te hebben. Ik heb die halsbandparkieten altijd gemeden, al zijn ze nog zo mooi.

Groetjes

rené

De lente lijkt nu echt naderbij te sluipen.
Veel nieuw groen naast het eeuwige groen dat ik in mijn tuin heb.
Fotinia
Sneeuwklokjes.
Mijn vaste heggenmus.
Vink
Die vliegt net als de “huis-merels” pas op als ik hem dichter dan een meter nader.
Toen ik afgelopen week aankwam in mijn tuin was daar net dit winterkoninkje aan het badderen!