Fleurige FOPTO’S

Ik had gisterenavond opeens erg veel zin om FOPTO’S te maken. Behoefte aan kleur denk ik, en licht. Ondanks het mooie weer van een deel van gisteren was ik namelijk de hele dag thuis bezig geweest om het staketsel dat ik van hout gemaakt heb, om doeken aan te kunnen bevestigen die als achtergrond voor binnen-fotografie moeten gaan dienen, te schuren en zwart te verven.

Omdat ik tegenwoordig alles stap voor stap doe om niet overvoerd te raken ga ik nu pas over licht nadenken, of mezelf enigszins informeren. Ik wil misschien wel met een lichtparaplu/studio-lamp gaan werken, misschien eens een keertje een cursus studio-fotografie doen of inlichtingen hierover op internet gaan zoeken. Hoewel ik er bij moet zeggen dat ik het ook altijd leuk vind om zelf het wiel uit te vinden.

Het basis-materiaal voor deze fopto’s had ik nog liggen trouwens. Voor het eerst heb ik een beetje met vorm gedaan. Ik was tot voor kort altijd heel stringent: alleen de spiegelingen gebruiken en daar veel kleur in brengen maar niks aan het beeld versleutelen. Maar nu dacht ik: waarom eigenlijk? Opeens herinner ik me dat ik een tijdje geleden al iets met “liquify” gedaan heb met een fopto, dus het is bij nader inzien niet de eerste keer. Ik heb er bij deze fopto oogpupillen in gebracht zodat hij echt kijkt. Het voelt gek genoeg toch een beetje aan als sjoemelen.

Groetjes

rené