Er blijft genoeg te zien hier

Veel thuis vanwege het weer en een paar ongemakken, maar ik verveel me niet. Hoef maar uit mijn raam te kijken hè.

Ik ben weer eens een mapje ingedoken, dit keer met een verzameling uit-mijn-raam-foto’s van de afgelopen tijd. Er zitten een paar zeer recente bij, maar ook een paar die iets ouder zijn. Ik raak steeds meer af van de “dagboek-dwang”, dus zowel van het idee dat ik elke dag een blog moet plaatsen als van de opvatting dat de blogs die ik plaats actualiteitswaarde moeten hebben. Al zijn er hier een paar bij die dat wel hebben.

groetekens

René

PS: als er iemand opstaat die dat niet wil, of juist de foto in groter formaat toegestuurd wil hebben, laat dat even weten dan haal ik hem weg of stuur ik hem.

De kerstversiering bleef dit jaar niet hangen tot Pasen.
Niet opgehaalde, in de trein achtergelaten kledingstukken worden naar de kledingbak gebracht????
Voorbijfietsende plant.
Stuc.
Een invoelend gesprek.
Die kwamen afgelopen zaterdag voorbij. Een ander spandoek: “geen wapens voor vrede”. Allemaal witte vlaggen, vlaggen die je gebruikt als je je overgeeft dus. Ik stemde vroeger vaak op de pacifistische partij, maar over sommige zaken denk ik nu anders. Als er in Moskou Russen hadden gedemonstreerd met spandoeken als: “vrede met het westen” hadden die nu allemaal voor jaren in de bak gezeten. Gisteren was er een bericht dat een vader wiens dochtertje een kindertekening van moeder en kind had gemaakt met een paar raketten die in de richting van die moeder en kind waren getekend VOOR TWEE JAAR DE GEVANGENIS IN MOEST, in Rusland dus. Als je de oorlog daar oorlog noemt, en niet de officiële benaming “speciale militaire operatie” gebruikt, ga je voor jaren de bak in.
Het nieuwe verdienmodel voor mensen die dat nodig blijken te hebben.
Ik kwam er voorbij een paar dagen geleden en zag dat de man onder het bloed zat. Toen ik thuis was bleek hij deze papieren handdoekjes gekregen te hebben van de politie, en heb ik daar een foto van gemaakt dus. Pas na een tijdje zag ik dat er voor het Rembrandthuis NOG een politiebusje stond. Daar vandaan liep na enige tijd een man wiens gezicht aan een kant ook zwaar bebloed was. Die twee hadden dus gevochten. Ik zag die laatste man gisteren weer voorbij lopen, nou, dat wil je niet zien, echt vreselijk. Ik zie dat eigenlijk nooit hier.
Ziet er smaakvol uit.
Regelmatig wordt er getrouwd in de Sluyswacht hier tegenover. Heb ooit een hele reportage gemaakt van een bruiloft, die van Wilma Dijkman-Krikke die me dat gevraagd had.
We hebben er weer 2 camera’s bij gekregen. Hij is nog niet in de grond verankerd, waarschijnlijk omdat ze willen zien wat de beste plaats is. Deze zijn voor het verkeer, die aan de overkant van de straat voor de junks. Echt opvallend, sinds die er is zijn er geen junks meer. Die waren indertijd naar hier opgeschoven vanuit de Nieuwe Hoogstraat toen dáár camera’s geplaatst werden.
Vroeger had je de M-brigadiers, dat was om het drinken van melk te bevorderen. Ik heb mijn hele jeugd vaak buikpijn gehad, totdat ik ging studeren en als het ware per ongeluk geen melk meer dronk. Pas later ging ik beseffen hoe het zat: ik ben melk-allergisch. Maar dit zal wel een ander soort M-brigadier zijn.
Nooit gezien: een racefiets-tandem.