ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 60

Modeshow op de Zeedijk: 13 juli 2012. Het blog heette:

STREETFASHION-SHOW OP DE ZEEDIJK

Om 19.30 vanavond begonnen!!

Ik woon er dichtbij, vandaar.

Het was een kort en spetterend gebeuren. Straatkleding ontworpen door street-people, uitgebracht door RAMBLER, een onderkoeld-trendy kledingzaakje op de Zeedijk. Geopend en gesloten door een saxofonist, lekkere muziek en fantastisch gedanst door drie zwarte breakdancers.

Zo’n dag dat je de hele dag met je ziel onder je arm loopt maar die dan plots een leuke wending neemt. Vanaf het moment dat ik vroegtijdig het zomerfeest van mijn werkgever verliet, niet op mijn gemak, en ik op het Spui een to-go maaltijd verorberde begon de kanteling. Eerst kwam ik een kennis tegen die zijn leven een behoorlijke draai had gegeven, daar zit ik ook over te denken al weet ik nog niet welke draai, en toen bleek die modeshow er aan te komen. Naar huis gegaan om mijn camera te halen, eerst nog een afgebroken steeg gefotografeerd en toen dit.

De modellen waren naar mijn gevoel extreem mooi, maar dat zal wel komen omdat ik voor het eerst een modeshow zie, voor zover ik het me tenminste kan herinneren. Vooral de een beetje dromerige jongen bleek erg fotogeniek. Dat is altijd heel vreemd: als ik hem in het wild zou zien zou hij me totaal niet opvallen, maar op de foto’s springt hij er met kop en schouder boven uit. De rest was eigenlijk in het echt mooier, maar voor de camera dus niet.

Groeten

René