ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 48

Nauwelijks ijs gezien dit jaar, en daarom als herhaalblogje twee ijs-foto’s uit 2012. Om precies te zijn was het in een blog van 14 februari 2012, een jaar met een echte winter. Het heette:

KUNST VAN DE IJSVLOER verzamelblog

Nou ja, kunst…………alhoewel het zeker wat weg heeft van de schilderijen van Bram v.d. Velde.

Het zijn ijsvloertjes die zijn ontstaan na het wederom bevriezen van stukgevaren ijsvloeren op de Amstel. Een mozaïek van ijsmarmer lijkt het wel. Door mij alleen ingekleurd (niet overal trouwens, je ziet ook hier en daar het onbewerkte ijs nog), aan de vorm heb ik niks gedaan, hoewel ik zag dat de randen er toch bij bepaalde bewerkingen, zoals bij extreem scherper maken, iets door veranderen.

Ook leuk zonder inkleuring natuurlijk, maar ik vond het toch iets toevoegen. Of beter gezegd: het wordt iets heel anders zo.

En het is gewoon leuk om te doen, ook een reden.

René

PS 1 : naar aanleiding van de laatste opmerking van Rob heb ik er eentje bijgemaakt vanavond met felle kleuren, foto3. maar ik weet niet of ik hem laat staan, de anderen vallen er een beetje door weg, terwijl hij toch minder mooi is. Een beetje het effect dat schreeuwers in de Nederlandse politiek hebben. Nou ik dit bedenk laat ik hem toch maar staan, ter adstructie zal ik maar zeggen.

PS  2: Uiteindelijk heb ik foto 1 toch wat meer contrast gegeven en foto 3 wat minder kleur.

PS 3: en uiteieieieeieieieieieindelijk foto 3 weggehaald.