ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 46

Iedereen die hier vaker komt weet dat ik nogal dol ben op bouwplaatsen. Dus ook maar (weer) eens een keertje een wekelijks oud blog daaraan gewijd. Het is van 1 december 2010 en heet:

IJ-FILMTHEATER: EYE

Eindelijk een gebouw in wording in Amsterdam dat mooi wordt. Althans, dat denk ik.

Het is het nieuwe IJ-Filmtheater, aan het IJ dus. Het filmmuseum dat nu in het Vondelpark zit gaat hierin zijn intrek nemen.

Hoewel het nog lang niet af is kun je aan de vorm al zien dat het prachtig wordt, de plaats is ook prima voor zo’n gebouw. Dat vind ik ook altijd zo belangrijk: zo is de “nieuwe” aanbouw aan het van Gogh museum een mooi gebouw, vind ik, maar het past voor mijn gevoel absoluut niet bij de vorm van het Museumplein.

Als er nou aan de kop van het Java-eiland iets moois komt ( en daar hou ik mijn hart voor vast, het schijnt een hotel te worden), dan wordt het nog wat met het IJ.

groetjes

rené