ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 45

Niet zo’n heel oud blog, namelijk van 4 juni 2016, maar even om aan te geven hoe snel iets went: de Noord-Zuid-lijn, je weet al niet beter. Het blog heette:

DE NOORD-ZUIDLIJN BEZOCHT: CENTRAAL STATION

Ze hadden er wel een heeeele mooie dag voor uitgezocht. Maar het was geen optie om niet te gaan, ik had me ingeschreven voor het C.S., station Rokin en station Vijzelgracht en heb zelfs geen moment overwogen om in plaats daarvan naar het strand, mijn tuin of het Twiske te gaan.

Veel teveel foto’s gemaakt natuurlijk, daarom hier alleen het C.S., de andere stations komen later. De trap van de Vijzelgracht was wel erg imposant trouwens, met 47 meter de hoogste in de Benelux, 3 meter meer dan die van Rotterdam die tot nu toe de grootste was.

Ik ben vorig jaar ook geweest en was lichtelijk verbijsterd hoe weinig er virtueel gezien was veranderd: de sporen lagen er nu wel, vorig jaar kon je door de kale tunnel van Noord naar het C.S. lopen en nu niet meer daarom, maar verder….o ja, de roltrappen, die nog niet werkten trouwens. Maar qua afwerking was het nog een puinzooi.

Ik zei voor de grap tegen een mevrouw: hij is te laat, hij zou er al moeten zijn. O ja, komt er wat dan? Haar man moest erg lachen: nee vandaag niet schat.

Enfin, leuke foto-opportunity weer.

groet

rené