ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 40

Ik ben dol op mist, en dus op mist-foto’s. Daarom eens een herhaalblog daarover. Ik heb er 2 foto’s uitgehaald maar voor de rest is hij authentiek. Maar omdat ik een dag eerder daar ook al een blog over plaatste heb ik dat er onder gezet. Het eerste blog is van 2 november 2015 en heet:

FANTASTISCHE MIST OP HET IJ

Wat was het mooi gisteren aan het IJ, echt niet te geloven.

Zit nog een beetje na te genieten bij het verzamelen en bewerken van de foto’s.

Het bewerken bestond vooral uit het weghalen van de spots van de camera omdat de chip vuil is. Het wordt tijd dat ik mijn cameraatje, en trouwens ook mijn goede camera waar ik dat bij ook heb, laat schoonmaken, want dit is geen doen.

groet

rené

EN HIER HET MISTBLOG DAT IK VÓÓR HET VORIGE GEPLAATST HAD, DAT VAN 1 november 2015:

ADEMBENEMEND: PLOTSELING OPKOMENDE MIST OP HET IJ

Het was werkelijk bijna te mooi om waar te zijn: plotseling zag ik de mist opkomen toen ik op de boot naar Noord zat om naar mijn tuin te gaan.

De tuin heb ik niet meer gehaald: overweldigd door dit natuurverschijnsel.

Het was zo mooi omdat de zon scheen en de mist alleen over het IJ hing: hij kwam er dus af en toe als een lampion doorheen, óf hij verlichtte de totale mist zodat de dingen op de voorgrond donker werden en de achtergrond dus alleen uit een lichte vlek bestond.

Ik heb om halfzes een afspraak dus geen tijd meer om ze er op te zetten, dat doe ik vannacht of morgen. Ondertussen zijn het er toch nog vier geworden.

groet

rené